Disse var Ukas Urørt i 2015

Se hva som har dominert 2015 – og hva Urørtredaksjonen håper å se mer av i 2016.

Musikkåret 2015 er på hell, og da passer det fint med et tilbakeblikk på hvordan året har vært og hvem som har preget det. I år – som i tidligere år – fortsetter det å koke i den norske undergrunnen, og i 2015 har 30 band og artister kunnet smykke seg med tittelen “Ukas Urørt”. Disse har blitt samlet i en spilleliste som du kan høre nederst i saken.

Hør mer fra Urørt her!

Hva er Urørt?

På Urørt-sidene lastes det daglig opp musikk fra uetablerte artister som ønsker å dele musikken sin. Urørtredaksjonen lytter gjennom alt som lastes opp, og anbefaler låtene som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. I tillegg til at låter blir anbefalt, kåres det også hver uke en «Ukas Urørt», som får låtene sine spilt på P3, og muligheten til å konkurrere om en plass i Urørtfinalen – som arrangeres hvert år.

Urbanmusikken dominerer

2015 har vært et år dominert av urbanmusikk – også på Urørt. Flere sterke unge stemmer, som f. eks rapperne Cezinando (20), Oscar Blesson (19) og gruppa Hester V75 er i ferd med å få sine gjennombrudd, sier Urørtredaksjonens Tete Lidbom.

Selv om nivået på Urørt har ligget høyt gjennom hele året – er det likevel noen ting redaksjonen gjerne ønsker å se mer av i det kommende året.

Håper på mer rock og elektronika

Personlig synes jeg det har vært lite rock og elektronika i år. Det har vært færre “wow-opplevelser” i den sjangeren i år enn på lenge, selv om både Fasit og Frances Wave er to kvalitetsband, og Niilas en spennende produsent. Så jeg håper det ligger godt med gitarer, trommer og synther under juletrærne i år, legger Lidbom til.

Urørtfinalen samarbeider i 2016 med by:Larm, og holdes lørdag 5. mars på Sentrum Scene i Oslo.