Ferskt på spillelistene

Midtuke ga deg to ferske singler, og en oppdatert spilleliste på P3. Sjekk ut de nye låtene her!

The Big Pink hopper rett inn på B-lista (Foto: myspace.com/musicfromthebigpink)
The Big Pink hopper rett inn på B-lista (Foto: myspace.com/musicfromthebigpink)

Midtuke ga deg to ferske singler, og en oppdatert spilleliste på P3. Sjekk ut de nye låtene her!
Onsdag slapp Black Sheeps singelen “Edwin” som handler om en transseksuell gutt. “Edwin” vakte oppsikt hos NRK, men låten skal spilles som planlagt i  pausen under finalen i MGP Junior.

Tekst fra “Edwin”:

«En dag det var sol og Edwin gikk i skapet til sin mor. Han dro fram et skjørt som matchet hans rosa pumps. Edwin gikk på skolen og viste fram sin nye look. Alle kom med et sukk. De mente Edwin hadde gått amok».

– Jeg har hørt låten, og synes det er råkult og skikkelig tøft at de synger om dette, sier forfatter og transansvarlig i LLH, Tarald Stein. Mer om dette kan du høre hos Banden.

Musikkprodusent Jørgen Hegstad gir deg en oversikt over ukas nyheter på spillelistene. Klikk på artisten for å høre låtene.

på B:

The Big Pink: “Dominos”
Årets potensielt største indie-klassiker står britiske The Big Pink for. ”Dominos” er en hysterisk flott låt som i følelse går MGMTs ”Time To Pretend” i næringen. Et mektig refreng, voldsomt tøff produksjon signert duoen selv samt Rich Costey (Glasvegas, Muse, Interpol, Mew) og et sjeldent suggererende driv gjør dette til en klar radiofavoritt. Debutalbumet ”A Brief History Of Love” slippes 14. september. Vi sniker inn musikkvideoen her, og hvis du vil ha låta inn i biblioteket ditt, kan du laste den ned gratis her, i bytte mot mailadressen din.

Shakira: “She Wolf”
Ja, Shakira, som på sitt tredje engelskspråklige album av samme navn har lite av den latino-jodlingen igjen. Ihvertfall på denne singelen av samme navn, produsert av Johnny Rodeo fra Santigolds band samt Sam Endicott, mest kjent som vokalist i det kortlivede postpunkbandet The Bravery. Det låter mye mer svensk/fransk enn colombiansk, og er en klubbschläger med store muligheter for å nå mange, spesielt siden det er nokså vanskelig å høre at det er Shakira.

Something Sally: ”Feel It”
På sitt forrige album “Familiar Strangers” hadde Oslobandet gjesteopptredener av folk som Joss Stone, Thom Hell og The Roots’ Ahmir ”?uestlove” Thompson; uten at viderverdig mange brød seg. Singelen ”Feel It” fra deres kommende album (2010), er uten slike gjester – men derimot en låt som snakker godt for seg selv og kan utmerket godt bli bandets første ordentlige hit.

på C:

Datarock: ”Amarillion”
Albumfavoritten fra deres ferske ”Red” er noe mer tilbakelent enn ”Fa Fa Fa” og ”Give It Up”, men ”Amarillion” er en smyger som med elegang produksjon og godt driv refererer seg gjennom åttitallet. Les Lydverkets anmeldelse av Øya-konserten her, og anmeldelsen som ga albumet terningkast fem.