Den unge norske virkeligheten

At NRK P3 sender 30 minutter lange radiodokumentarer hver eneste uke, er intet mindre enn historisk.

– Det er skikkelig spennende å snakke med folk og høre de uvanlige historiene deres om hva de har opplevd, og ikke minst å bli kjent med dem. Å høre folk fortelle historier er jo noe av det beste som finnes, sier Anne Dorte Lunås.

P3 Dokumentar hører du hver søndag kl. 09:03 på NRK P3, og når som helst her på P3.no.

For første gang i historien sender NRK P3 radiodokumentarer hver eneste uke. Og de som mekker sammen disse radiofortellingene er reportrene Anne Dorte Lunås, Webjørn S. Espeland, Ludvig Løkholm Lewin og Nareas Sae-Khow.

Siden oppstarten av P3 Dokumentar i februar 2012, så har alt flere radiodokumentarer blitt produsert også av andre NRK-reportere og eksterne frilansere.

Kan DU mekke radio og har lyst til å fikse en dokumentar for NRK P3? Ta kontakt!

– Det er jo helt sykt å få holde på med disse greiene. Seriøst – det å få dra rundt i Norge og henge med andre unge folk, og etterpå få lov til å fortelle om alt dette på P3 – det er jo et privilegium, slår Nareas Sae-Khow fast.

– Så jeg håper virkelig at all slags folk med bra ideer på lur tar kontakt med oss! Vi har som kjent de blå mikrofonene og de hvite NRK-bilene, men du som leser dette ER kanskje den neste fortellingen?

P3 Dokumentar løfter frem unge nordmenn og prøver å portrettere ungdomskultur på godt og vondt. Enten det handler om den store kjærligheten, blogginghelvetet, musikkdrømmen, finanskjøret, rølpefesting eller uhelbredelig sykdom.

– Å kunne gå i dybden og speile ung, norsk virkelighet er realiseringen av en gammel drøm. Veldig få andre har mulighet til å lage denne typen radio i Norge, sier Bjørn Tore Grøtte, redaksjonssjef i NRK P3.

P3 Dokumentar hører du hver søndag kl 09:03 på NRK P3, og når som helst her på P3.no.

Har du en historie du vil dele med resten av Norge? Send oss en epost eller kontakt oss på Facebook eller via Twitter.