Podkast

Lå du kanskje og sov da P3 Dokumentar ble sendt kl 09:03 sist søndagNRK P3? Eller kanskje du bare er hypp på å høre dokumentarer når du er i farta?

Abonner på våre podkaster via Itunes eller RSS!

(NB! Podkastene inneholder ikke nødvendigvis like mye musikk som dokumentarene som sendes på luften på NRK P3 – dette er på grunn av rettigheter. Fullversjonene kan du høre på NRKs radiospiller, eller strømme på toppen av nettsiden i hver dokumentarpakke her på P3.no/dokumentar)

 

iTunesRSS

 

 

Smakebit fra «Barnevernsbanden»

Smakebit fra «Barnevernsbanden»

Vi har publisert vår aller første podkastserie, «Barnevernsbanden», og her kommer den første episoden. Hvis du vil høre mer, bør du søke opp serien i din foretrukne podkast-app!

Last ned   |   Publisert 25.10.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Første gang

Første gang

Snorre (26) og Kristine (29) har aldri hatt sex. Om to dager skal de debutere seksuelt – med hverandre.

Last ned   |   Publisert 01.03.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

19 år og dopdealer

19 år og dopdealer

Frostrøyken stiger sakte opp mot skumringen. Det er vinter i Oslo, og «Mohammed» tripper utålmodig med beina. Ikke fordi han fryser, men fordi han venter på at kokainen han skal kjøpe er klar. Målet er å selge det videre − med profitt. Spør du 19-åringen om hva han jobber med, svarer han selvstendig næringsdrivende. Spør du politiet, sier de hardbarka kriminell og dopdealer. Miljøet Mohammed er en del av består av unge menn med flerkulturell bakgrunn. De selger hasj, marihuana og annen narkotika. Territoriet er Grønland i Oslo sentrum, som har blitt arenaen for det åpne narkotikasalget i byen. Hvordan ender du opp som narkolanger når du er født i trygge Norge? En dokumentar av Ola Solheim.

Last ned   |   Publisert 26.01.18  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Uhelbredelig

Uhelbredelig

– Jeg vil bare være et helt vanlig menneske. Men Martha (31) har ikke levd som et helt vanlig menneske de siste to åra. Hun har MS, en sykdom det ikke er mulig å bli frisk av. Med tida kommer Martha til å bli mer og mer invalid. Allerede nå har hun problemer med en fot, synet og hendene sine. Det finnes medisiner her i Norge. Disse kan bremse utviklinga, men ikke stoppe den helt. Det kan kanskje en behandling i Mexico. Men fagfolk i Norge advarer mot å reise til utlandet. Behandlinga koster en halv million kroner og kan være farlig, til og med dødelig. Samtidig tikker klokka. Når som helst kan Martha få en ny skade. Hun er villig til å ta sjansen. Vil det bli verdt det? En dokumentar av Marit Gjellan.

Last ned   |   Publisert 16.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

 

Startup

Startup

– Det er klart vi møter mye skepsis, men det er egentlig litt fint også. Det er motiverende å bevise at dette faktisk er mulig å få til. Kristoffer Lande er 23 år og CEO for Gobi, appen han håper skal blir det neste svære sosiale mediet. Det hele starter en marsdag i 2015, da Kristoffer og flere andre studenter ved NTNU hacker Snapchat for å opprette en felles bruker: NTNUSnap. Denne gjør det mulig å sende snaps i en felles story. NTNUSnap får flere tusen brukere det første døgnet, før den blir stengt av Snapchat. Men ideen om Gobi, en tjeneste som gjør det mulig å sende snaps i grupper, er herved født. Det de unge gründerne ikke vet, er at Snapchat kommer til å begynne med grupper selv – om knapt to år. Og hva skjer med Gobi da? En dokumentar av Frid Kvalpskarmo Hansen.

Last ned   |   Publisert 09.11.17  |    Del på Facebook      Del på Twitter

Du kan finne alle podkastene til NRK her: nrk.no/podkast

P.S. Lurer du på hva slags musikk vi spiller på radio? Sjekk ut P3s spillelister!