Calvin Harris ft. Rihanna - This Is What You Came For (låt)

Dørgende kjedelig

Calvin Harris og Rihanna leverer en porsjon slapp og sjelløs EDM.

Calvin Harris-Album Artwork (4)Det er ingenting galt i det å jage den store hiten. Men når man ikke fanger den, blir resultatet gjerne blodfattig og lite sjarmerende. «This Is What You Came For» er et godt eksempel på det.

Den skotske danseguruen har fått med seg Rihanna på laget. Hun bidrar med helt ålreit vokal, som tilsøles med rause mengder autotune i store deler av låta. Stemmen omkranses av rikelige mengder bearbeidede rytmesamples, syntetiske handclaps og sterile synther. Resultatet er langt svakere enn tidligere samarbeider stjerneduoen har velsignet verden med.

Teksten er av det grunne slaget, og inneholder beretningen om en svetteglinsende dansegulvromanse, og det som være et tresifret antall repetisjoner av ordet «you». Men for all del. Unge Harris har ikke bygget sin musikalske suksess på dyp lyrikk. Helt greit, det også.

Problemet er at låta kommer til kort, selv når man bruker målestokken for sjelløse floorfillers. Den har svak dynamikk, og er heller ikke særlig fengende. Den er rett og slett dørgende kjedelig. Calvin Harris kan bedre enn dette, og det gjør det hele ekstra irriterende.

«This Is What You Came For» kan helt sikkert passere som listefyll i et slapt DJ-set. Men den hverken fortjener (eller tåler) fullt fokus.

Eli van der Eynden