Kastes ut av P3s spillelister etter homohets

Produsenten Ten Walls er i store problemer etter at han kom med hatske ytringer mot homofile. P3 tar nå musikken hans ut av rotasjon.

Den litauiske artisten Ten Walls, som sto bak 2014-hiten «Walking with Elephants», er i hardt vær etter at han publiserte homofobiske uttalelser på sin Facebookside. Festivalene PITCH, Sónar og Creamfields har alle tatt ham av sine bookinger. Ten Walls’ egen bookingagent Coda har også avsluttet alt samarbeid med produsenten.

P3 tar «Walking with Elephants» ut av rotasjon med umiddelbar virkning.

– Vi ønsker tydelig å markere avstand fra slike uholdbare holdninger, og har derfor valgt å ta låten bort fra spillelistene inntil videre, sier musikksjef i P3, Mats Borch Bugge.

– Før ville vi tatt hånd om dem

I innlegget omtaler Ten Walls homofile som «people of a different breed» (kan oversettes «folk av en annen rase») og sammenligner dem med pedofile. Produsenten skriver videre om hvordan andre musikere har forsøkt å hjernevaske ham til ikke å være så intolerant, og at man på 90-tallet ville «tatt hånd om denne typen folk» (homofile, red. anm).

Ten Walls får hard kritikk, selv fra fansen.  Skjermdump: facebook.com/tenwalls
Ten Walls får hard kritikk, selv fra fansen. Skjermdump: facebook.com/tenwalls

– In the good 90s… These people of a different breed were fixed, skriver Ten Walls, hvis egentlige navn er Marijus Adomaitis.

Måtte beklage seg

Etter at det begynte å storme publiserte Adomaitis en beklagelse til alle sine venner i det homofile miljøet, for det han mener var en «gal og dårlig skrevet uttalelse». Han bekrefter i samme innlegg at han kommer til å ta en pause og har kansellert alle sine kommende konserter.

P3 har valgt å stenge kommentarfeltet til denne saken, da vi ikke har kapasitet til å svare alle.