– Hvis du ikke skjønner det, er du en idiot

Når rapperen Aminé står på scenen vil han ikke at folk skal synge med på n-ordet.

«If your not black, don’t say it» har nærmest blitt et slagord for den unge Portland-rapperen Aminé. Når han står på scenen ønsker han ikke at alle deler av publikumet skal bruket det betente n-ordet.

– Jeg er ikke noe aktivist. Jeg er ikke Martin Luther King og kommer ikke til å komme med noen tale om hva du bør eller ikke bør gjøre, sier Aminé.

Likevel mener han at ikke alle bør bruke ordet, selv om han – som mange andre rappere – hyppig nevner det i sine tekster.

– Der jeg kommer fra er det ikke greit at alle bruker ordet. Det er ikke så mye å forklare egentlig. Hvis du, som en voksen person, ikke skjønner hvorfor det ikke er greit å bruke det, er du en idiot, mener Aminé.

Se hele episoden her:

https://youtu.be/MHRSsjhCgD0

Hør P3X her! 24 timer med hiphop og rnb

 

P3X på Youtube

Hver uke gjester aktuelle artister P3Xs intervjuserie på Youtube med programleder Abiel Tesfai. Videopodkasten gir deg ærlige, åpne og eksklusive samtaler med både norske og internasjonale artister og personligheter.

Abiel Tesfai er programleder i den nye P3X-podkasten på Youtube. (Foto Kim Erlandsen, NRK P3)

– Hiphop er den aller største sjangeren i verden akkurat nå og har slått både popen og rocken på hittlistene. Derfor er denne serien mer aktuell enn noensinne. Vi ønsker å ta miljøet – og de som elsker urban musikk – på alvor ved å tilby både 24 timer med musikken vi elsker, samt dyptgående intervjuer med menneskene bak kulturen, sier Abiel.

Abiel har tidligere jobbet som programleder for både NRK P3 og mP3, og står bak den Gullruten-nominerte TV-serien BroShow. Se BroShow her!

 

Følg P3X-spillelistene i Spotify:

Se de alle episodene av P3XPodkast:

Chris Abolade åpner opp om å være usikker, bruddet med eksen og hvordan han fikk platekontrakt hos Warner.

https://youtu.be/AJsbr85Grvs

Pasha er del av den nye generasjonen norske rappere. Sjekk ut det artisten omtaler som sitt beste og ærligste intervju her:

https://youtu.be/oGL9SgfPGB0

Rapartisten Myra fra Bergen, eller Regina, som hun egentlig heter gjester P3X Podkast for en prat om kjærlighet, musikk og forventninger til året som allerede er godt i gang:

https://www.youtube.com/watch?v=xjXxdLVOz2Y&t=664s