Lars Vaular og Röyksopp - «To minutter»

Effektiv spilletid

Hardt og enkelt når Vaular og Röyksopp forener krefter.

Det er ikke gitt at det blir et godt resultat når artister fra øverste hylle samarbeider. Men det er ikke tilfelle når den sindige hordalendingen og sjølveste Röyksopp-duoen kobles opp på singelen «To minutter».

Vi har hørt Vaular flyte strøkent over bassfylte elektroniske spor, men det har gått en stund siden rapperen har vært i (rap)rampelyset, og da er det fort gjort å glemme litt, bare litt, hvor sjef han kan være.

Ikke det at forløperen «Kroppsspråk» er forglemmelig. Det er bare det at «To minutter» treffer meg hardere. Den minner meg på hvor rå Vaular kan være når han matches til velvalgte produksjoner, denne gangen med en umiskjennelig rullende Röyksopp-beat.

Det tar nøyaktig fem sekunder før den sylfrekke basslinjen på singelen gir undertegnede et ansiktsuttrykk som tilsier at medisinen Vaular og Röyksopp har kokt opp sammen er potente greier. Sporet er søstra til «Nightcall» fra «Drive»-lydsporet, men den står i kontrast når det gjelder stemningen: Ikke-melankolsk og lengtende, mer oppstemt og fylt med selvtillit.

Vaular rapper om østers (det tar mellom ett og fire minutter å åpne en østers, ifølge internett), havets mineraler og luksus. Dette er ikke akkurat hans dypeste låt, men om du skal sile ut et budskap så er vel stopp, pust og tenk deg om, og så kan du kjøre på.

Det spørs om singelen blir en kioskvelter. Men til gjengjeld er dette en elegant drivende elektronisk beat med lekre detaljer hvorpå rapperen gjør det han gjør best. «To minutter» er en feit og ukomplisert raplåt. Det holder det.