Eksklusivt med Imagine Dragons

Rockebandet fra Las Vegas fremførte en cover og deres egen hit «Thunder».

– Vi elsker Norge, det er vårt favorittland.

Imagine Dragons er definisjonen på det småsvette uttrykket norgesvenn, men det stemmer likefullt. Rockebandet fra Las Vegas, som består av Dan Reynolds (vokal), Wayne Sermon (gitarist), Ben McKee (bassist og keyboardist) og Daniel Platzman (trommer), har mange fans i Norge og kvartetten har spilt på flere festivaler i det langstrakte landet.

Nå er gjengen på besøk hos Christine på Marienlyst for å spille «Thunder» og tradisjonen tro en cover – med en vri: Kendrick Lamar – «Humble» blandes inn i Portugal The Man – «Feel It Still». Se coverversjon(ene) øverst i saken og «Thunder» nederst.

Første spillejobb utenfor USA

Hvorfor elsker dere Norge? spør programleder Christine Dancke.

– Dette var det første stedet utenfor USA vi ble invitert til å spille. Vi åpnet Bergenfest. Det var som å gå rett inn i et eventyr. Norge vant våre hjerter og siden har det vært vanskelig å toppe opplevelsen.

Dere har jo veldige mange fans i Norge.

– Vi vet ikke helt hvorfor det er sånn, men vi stiller ikke spørsmålstegn ved det. Vi er bare glade for å komme hit så ofte vi kan.

Less is more

Imagine Dragons har nylig gitt ut albumet Evolve – et album de betegner som det mest fargerike de har gitt ut. De forteller at de har jobbet med mange forskjellige produsenter som ga bandet nye perspektiver og sammenlignet med det foregående albumet Smoke & Mirrors, som de mener er ganske mørk, er Evolve positivt rettet.

Hva var det dere lærte mest av å jobbe med nye produsenter som utfordret dere? lurer Christine

– Less is more. Man tenker gjerne på ti millioner ting som hadde passet inn i låten og det kan sammenlignes med da man var et barn og malte noe greier. Det ble bare brunt. Vi har lært at en bra lyd er bedre enn ti ok lyder.

Imagine Dragons og Christine Dancke i solskinnet på Marienlyst: Foto: Anna Kristine Valderhaug
Imagine Dragons og Christine Dancke i solskinnet på Marienlyst. Foto: Anna Kristine Valderhaug/NRK P3.

– Lever i en turbulent tid

Dere mener at ærlighet i musikken er viktig og at det dere synger om må ha substans. Hva har dere skrevet om som man kan høre på Evolve?

– For første gang så synges det om kjærlighet og musikken vår er en kanal for å uttrykke hva som foregår i verden, blant annet det politiske og sosiale, forteller bandet.

Hva opptar dere mest akkurat nå?

– Likestilling. Urettferdighet. Folkegrupper som utpekes som syndere…vi lever i en turbulent tid. Det er viktig at man er villig til å kjempe for endring. Og Norge er progressive. Vi i bandet ser opp til verdiene dere har i Norge.

Jeg føler en del artister ikke vil snakke om politiske temaer, at de ikke vil fortelle verden hva de egentlig tenker, syns Christine.

– Internettet er et skummelt sted. Folk sier hatefulle ting, så man er kanskje redd for reaksjoner fra nett-trollene. Spesielt i USA akkurat nå er det mye forakt, noe som er nytt. Det har tidligere vært rom for uenighet, men nå er klimaet usunnere enn vanlig. Forhåpentligvis tar USA steg fremover i fremtiden.

Alle videoer av Elise Vatsvåg.