– Jeg vil bevare det genuine i rap

Kaveh vil være både ekte og kommersiell. P3 Musikk møtte den ambisiøse rapperen rett etter opptredenen hans på Øya.

– Hjertet til min mor, baller som min far ga, kanskje derfor dattera di velger en fyr som er farga.

Han har en frekk måte å uttrykke seg på, ikke sant?

Kaveh på Øyafestivalen (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Vi sitter på et tun på Hovefestivalen, en liten halvtime etter at Kaveh spilte på P3 Scenen. Det er kompisen Isak som tar ordet når jeg spør om hva Kaveh har som ikke andre rappere har. Oppveksten på Grünerløkka har satt sitt preg, skal vi tro kompisen.

Les også: Hvordan slå gjennom som artist?

– Jeg håper at jeg kan være en av rapperne som beholder det reelle hip hop-preget og samtidig drar det til et kommersielt nivå. Men det er viktig for min del å bevare det genuine med rap. Da jeg var yngre trodde jeg ikke at rap i Norge skulle ta den retningen den har tatt. Ikke at det er noe galt i det, sier den ambisiøse artisten.

Se også: Kaveh’s Urørt-profil og hør låtene hans her!

Ønsket om hiten

Den unge iraneren har tidligere uttalt det samme – han ønsker å nå mange med en hit, men å bevare på autentisiteten er noe Kaveh holder høyt. Lars Vaular blir nevnt som et forbilde der vi sitter i Hovesolen og snakker.

– Jeg ønsker å bevare integriteten på en kommersiell basis, sier attenåringen. Tenåringen forklarer at oppveksten på Løkka har hatt en del å si om hans «approach» til rap.

– Rap har forandret seg. Nå har vi muligheten til å uttrykke mer sårbare temaer. Du veit, man kan kalle seg rapper, men en fullkommen rapper er en som kan få meg til å le, gråte, synge og danse. Det er mange som rapper om dagen, men det er få som mestrer å ta det videre, sier Kaveh som fikk en del reaksjoner å forholde seg til etter den mye omtalte singelen «Det er greit», låta som bruker uttrykket «fags».

– Du er jo en ung, men samfunnsbevisst mann. Har du et ansvar for å fornye språket?

– Når du sier det på den måten, så har jeg jo det. Men det spørs litt, da. Der vi vokste opp, så sier vi sånt uten at det skal tolkes som en fornærmelse, forklarer han. – Skjellsorda flyr i begge retninger, sier kameraten.

Ærlig skildring

Sommeren går sin gang, og vi møter Kaveh rett etter en velkjent, energisk konsert på Øyafestivalen. Han har spilt på Slottsfjell, «tatt det rolig og hatt øvinger, du veit». Nå slippes nettserien om Kaveh, om hans ambisjoner, hans prosess til ønska mål.

Se også:første og andre episode av nettserien “Kaveh – 7 steg mot toppen” her!

– Hva ønsker du egentlig å få ut av serien?

– Det som er så kult med den serien, altså det som er så vanlig for rappere, Tyga, Big Sean … de har en dødsluksuriøs livsstil, du ser de dreper shows med tolv tusen folk … men med denne dokumentaren ser du en mer ærlig hverdagsskildring. Du ser meg stå opp syv om morgenen med den feite kvisa i panna, pendle mellom matteeksamen og studio med Madcon. Folk blir ikke kjent med bare artisten Kaveh. De blir kjent med meg som person, avslutter rapperen.

3 Responses to “– Jeg vil bevare det genuine i rap”

  1. kent1

     Nå er det slik at en ny generasjon norske musikere er på vei opp og fram. Og Kaveh er representanten.