Elton John bidrar på QOTSA-albumet

Legenden avslørte den store nyheten i et intervju med Dave Grohl i går kveld. Se video!

Sir Elton John. (Foto: NTB Scanpix, Jack Guez, AFP)
Sir Elton John. (Foto: NTB Scanpix, Jack Guez, AFP)

Det kan virke som et merkverdig samarbeid, men nå er det bekreftet: Sir Elton John, den britiske legenden med over 250 millioner solgte album over fire tiår, skal være med på det forestående Queens Of The Stone Age-albumet, melder NME.

Den noe usannsynlige konstellasjonen ble avslørt under et intervju med Dave Grohl, forhenværende trommeslager i Nirvana og frontmann i rockebandet Foo Fighters. Grohl skal selv delta på den kommende utgivelsen til det meget populære stonerrockbandet fra California.

Les: Grohl gjenforenes med Queens Of The Stone Age

Den ikoniske trommeslageren har i over et tiår hatt tette bånd med gruppen, og spilte også trommer på Songs For The Deaf fra 2002. Albumet blir ansett som QOTSAs beste utgivelse, mye grunnet Grohls bidrag.

Hør i Spotify: Elton John | Foo Fighters | Queens of the Stone Age

– A bit of a mindfuck

Nyheten ble fortalt til seerene på programmet Chelsea Lately, der Dave Grohl intervjuet Sir Elton i USA i går kveld.

– Jeg og Elton har nylig spilt inn materiale sammen. Jeg tipper at de fleste ikke så for seg et samarbeid mellom oss, sa Grohl. Det var da Sir Elton tok ordet og la til at den nyinnspilte låten er tiltenkt den kommende Queens Of The Stone Age-platen, som ikke har blitt tildelt albumtittel.

Briten forklarer i intervjuet at han var i studio med crooneren Engelbert Humperdinck i Los Angeles. Etter jobben med ovennevnte var over, kjørte Sir Elton tre kvartaler til hardhaus-rockernes studio. Han kaller overgangen «a bit of a mindfuck».

Flere kjente artister på albumet

Prosessen gikk tydeligvis smertefritt siden innspillingen var i boks etter tre små timer. Sir Elton var påpasselig med å gi Grohl skryt for hans kunster bak trommene, og mente at trommeslageren er «built like a brick shithouse when he drums».

Flere fornemme gjester skal bidra på QOTSAs sjette utgivelse. Trent Reznor fra Nine Inch Nails, Mark Lanegan, bassist Nick Oliveri og Jake Shears fra Scissor Sisters er blant bidragsyterne på albumet som det knyttes størst forventninger til.

Se intervjuet med Sir Elton John og Dave Grohl: