Emeli Sandé slo Beatles-rekord

Our Version of Events har flere uker sammenhengene på topp ti enn The Beatles noensinne klarte.

Den britiske artisten Emeli Sandé hadde fjorårets mest solgte album i hjemlandet med Our Version of Events, utgitt i februar 2012. Nå setter utgivelsen nye rekorder på den britiske albumlista.

Emeli Sandés album Our Version of Events setter rekorder. Foto: Promo.
Emeli Sandés album Our Version of Events setter rekorder. Foto: Promo.

63 uker

Siden albumet ble gitt ut har det nemlig ikke vært ute av de øverste ti plasseringene på albumlista.

Det betyr at Our Version of Events nå i 63 uker sammenhengende har vært blant de ti mest kjøpte albumene i Storbritannia. Det har ikke skjedd med noen langspiller i UK på nesten 50 år.

Sist gang et album lå så lenge blant de ti øverste på albumlista til de britiske øyer var da The Beatles ga ut Please Please Me i 1963.

Our Version Of Events har solgt over 1,8 millioner eksemplarer i hjemlandet og har hatt tre uker hvor den har solgt over 100.000.

Emeli Sandé var på Hovefestivalen i 2012. Foto: Tom Øverlie, P3.no.
Emeli Sandé var på Hovefestivalen i 2012. Foto: Tom Øverlie, P3.no.

Ser mot USA

– Det har vært 15 fantastiske måneder for Emeli Sandé, og å bryte en redkord som ble satt for nesten 50 år siden av The Beatles er muligens den aller største prestasjonen. I løpet av de 63 ukene har nesten 75 prosent av dem vært blant de fem mest solgte, og det er også en utrolig rekord, fra en av de mest bemerkelsesverdige nye britiske artistene på mange år, sier Martin Talbot i The Official Charts Company til Music Week.

På samme måte som The Beatles ser Sandé, som gjesta Norge og Hovefestivalen i 2012, også mot USA. Etter at låta «Next To Me» foreleden var med på tv-programmet Glee har hun nå for første gang også inne blant de 50 mest solgte låtene i USA.

– Jeg gleder meg veldig til å ta med meg musikken min til USA, for det er en helt ny utfordring, sier Sandé til Reuters.

– De har andre formater, så man må forstå markedet og menneskene, og man må virkelig ta i betraktning hvor stort det er der. Det blir et helt nytt eventyr og kapittel to i hele denne greia.