– En fuck it-attitude

Videopremiere: Rockebandet The Cheaters forklarer at «Hooked!» handler om å være besatt av en dame.

Komiker Amir Asgharnejad og skuespiller Idun Daae Alstad spiller hovedrollene i «Hooked!», den ferske musikkvideoen til Spellemannprisvinnerne i The Cheaters.

– Dyrisk tiltrekningskraft

Rockebandet, som består av Øyvind Skarsbø, Henrik Width Kristiansen og Mats With Greger, forklarer at «Hooked!» handler om å være besatt av en dame.

– Når følelsene trumfer fornuften. Sangen handler ikke om en spesifikk dame, men heller den følelsen man får når man møter noen som har en dyrisk tiltrekningskraft på deg. Og man verken vil eller kan styre seg! Famlende forsøk som enten kan ende med suksess eller avvisning. Budskapet i låta er å følge følelsene, selv om det ikke alltid er til ditt eget beste, sier bandet til P3.

Se: Christine live: The Cheaters

The Cheaters er aktuelle med en fersk musikkvideo. Foto: Anne Valeur
The Cheaters er aktuelle med en fersk musikkvideo. Foto: Anne Valeur

Søt musikk og katastrofe

– En gutt og en jente som får øye på hverandre på en fest, og derfra og ut følger vi to historier om hvordan kvelden utvikler seg videre i to parallelle universer, forklarer regissør Stig Lunde enkelt tanken bak videoen.

– Bakgrunnen for den idéen er at det er en fuck it-attitude i vokalen og teksten som jeg føler kan være både bra og farlig, i tillegg til en dualitet i stemning i låten som gjorde at jeg så for meg en video som kunne være både naivistisk og morsom, og samtidig mørk og twisted, tilføyer Lunde.

Med andre ord: To alternative historier utspiller seg. Et par møtes og det blir søt musikk og full fest, og en der begjæret tar overhånd og katastrofen oppstår.

The Cheaters er nå ute på en Europa- og Norgesturné: 11. mars (Oslo), 20. mai (Bergen) og 21. mai (Trondheim).

Komiker Amir Asgharnejad og skuespiller Idun Daae Alstad i "Hooked!". Skjermdump, Youtube
Komiker Amir Asgharnejad og skuespiller Idun Daae Alstad i «Hooked!». Skjermdump, Youtube