Robyn til St. Hans!

Robyn og Salem Al Fakir er bekreftet til P3Sessions 23. juni – du kan vinne billetter.

Før helgen ble det fastslått: endelig skulle Sverige – og hele verdens – elektropopdronning komme til Norge for å gjøre P3Sessions.  Avtalen ble gjort på Twitter, og verken tid eller sted ble satt. I dag ble det imidlertig klart: Robyn gjør P3Sessions på St. Hansaften – midtsommer – 23. juni.

– Det kommer til å bli Så gøy! – Robyn

Bookingen ble bekreftet med følgende Twittermelding fra stjernen:

“@MatsBorchBugge 23 juni funkar, vi gört!!! #P3Sessions

I en kort kommentar til P3.no sier Robyn følgende:

– Det kommer til å bli så gøy!

Les lengre ned i saken for å finne ut hvordan du vinner billetter.

Salem Al Fakir

Med seg på laget får Robyn ingen ringere enn popkometen Salem Al Fakir. Han var svenskenes wild card i årets Melodifestivalen (tilsvarende Melodi Grand Prix), og har vært å høre på P3 med låten “Keep On Walking”. Fakir har tre soulpopskiver i sekken; ferskest av dem er årets Ignore This.

Han gleder seg til å feire midtsommer på P3Sessions.

– Det skal bli veldig moro; jeg liker radiomediet, men desverre får jeg ikke spilt live på radio så ofte – så vi skal sørge for at dette blir ekstra kult, lover artisten.

Fornøyd musikksjef

Mats Borch Bugge er i ekstase over midtsommerfesten vi har foran oss.

– Vi har drømt om å få Robyn til å gjøre P3Sessions i flere år, og nå opplever vi at den drømmen er blitt virkelighet. Det er selvfølgelig veldig stas.

Nyheten ble klar samme dag som Robyn slapp den første av tre varslede plater i år.

Les: Body Talk Pt.1 får terningkast 6 av Lydverket.

Som själva livet

Konserten går av stabelen i P3Sessions vugge;  Studio 19 på NRK Marienlyst. Skal vi tro P3s musikksjef, er det nok av grunner til å glede seg til den eksklusive konserten.

Mats Borch Bugge. (Foto: Erlend Lånke/NRK P3)
Mats Borch Bugge.

Robyn har vært artist i mer enn halve livet sitt, men oppleves likevel som utrolig innovativ og, som de sier i Stockholm, fresh. Hun lager popmusikk som treffer hele følelsesregisteret. Hun har knekt Abba-koden, der låtene raser gjennom kroppen som rene endorfiner, samtidig som det er en underliggende tristhet i tekstene. Det er vel i grunnen som själva livet, det der, sier han.

Også Salem Al Fakir er stor fan av Robyn.

– Det er alltid interessant å stå på samme scene som en tidligere arbeidsgiver, sier han.

Booket på Twitter

Før helgen kunne vi lese hos Lydverket at Robyn ble booket til P3Sessions via nettstedet Twitter.

#P3Sessions, vore fett. Vi gört!”, svarte hun på nettstedet da Mats Borch Bugge twitret drømmen om å booke stjernen til P3Sessions.

Robyn er aktiv på twitter, og synes det er gøy at avtalen gikk i boks på nett:

– Fantastiskt! Jeg elsker alle mine tweethearts, sier hun.

Les: Twitret Robyn til P3Sessions.

P3Sessions blir artistens første konsert i Norge med nytt materiale.

Lydverket ble med Robyn på jakt etter vinyl og inspirasjon:

Vinn billetter

60 heldige fans får overvære seansen. Tradisjonen tro kan du vinne billetter – ved å stille et spørsmål til en artistene.

Spørsmålene stilles enten via Twitter (@nrkp3) eller på mail til P3Sessions@nrk.no.

P3s musikksjef lover en helt spesiell kveld.

– Det blir intimt, eksklusivt og trolig magisk. Jeg blir nok ikke dancing on my own den kvelden, sier Mats Borch Bugge.

Robyn er for tiden A-listet på P3 med “Dancing On My Own”. Tidligere i år har hun vært å høre med “Fembot”. Da hun besøkte Lydverket tidligere i vår, forklarte hun at den låta handler om  forventninger, blant annet om at kvinner skal ha lyst på barn når de runder 30 år.


–  Jeg vil jo bli gravid i blant, men i blant vil jeg ikke det. Låta handler om menneskelige følelser, og ikke om roboter. Vi er ganske programmert både til hva vi skal gjøre og føle, sa hun den gang.

Les: Elektropopens heiteste hos Lydverket.

Lang karriere

I 1994 slo svenske Robyn gjennom med låten “Do You Really Want Me (Show Respect)”. Hun var den gang 15 år, og siden har hun sluppet fire album. Da musikken hennes tok en mer elektronisk retning i 2004, ble det brudd mellom Robyn og plateselskapet hun tidligere hadde gitt ut på. Derfor startet hun sitt eget Konichiwa Records, og singelen “With Every Heartbeat” banet vei for et internasjonalt gjennombrudd i 2008. Her til lands er hun kanskje best kjent for låta “The Girl And The Robot”, som hun herjet listene med sammen med Röyksopp i fjor.

Robyn har planer om å slippe hele tre plater i år. I dag – mandag 14. juni – er Body Talk Pt. 1 i butikkene. Undertegnede anmeldte skiva til terningkast 6 hos Lydverket.