En reality check for vårens reality-tilbud

Dette er tv-programmene som skal underholde deg denne våren.

Arktisk Robinson og orgier av gladstemte c-kjendiser. Dette er er noe av det den store norske reality-våren har å by på.

Hver gang vi møtes

Vi starter med det som seiler opp mot å bli den største målskiva for vårens realitysatsninger. Hver gang vi møtes er en serie som tar utgangspunkt i et kollektiv av godt voksne gitarkamerater – og venninner. De skal bo sammen i åtte dager og hylle hverandre ved å covre hverandres største hits. Vi håper på mange blafrende stearinlys og vårens potensielt triveligste program.

Artistene som skal være med er Anne Grete Preus, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Øysten Dolmen, Vinni, Bertine Zetlitz og Elvira Nikolaisen.

Vårens triveligste reality-program, Hver gang vi møtes. (Foto: Tv2)

Hadde det ikke vært for at målgruppa til programmet består av de eneste gjenlevende platekjøperne i kongeriket, kunne man fort spådd et hardt karrieremessig selvmord for de tre sistnevnte og relativt unge artistene.

Er du ikke på Twitter enda, sørg for å være det tidsnok til premieren den 25 januar. #hvergangvimøtes kommer til å være det beste med hele programmet.

Premiere: TV 2 onsdag 25. januar kl. 20.00

Robinsonekspedisjonen vinter.

Den nye Robinson-satsingen er et konsept som ikke har gått nok runder rundt de kreative bordene i utviklerstaben. Her har de faktisk klart å ta vekk det eneste som faktisk er attraktivt ved Robinson-ekspedisjonen, nemlig den eksotiske stillehavsøya hvor man i flere uker får jobba med både brunfargen og kvittet seg med så mange kilo som dietten av ris og fisk klarer å skrape av deg.

Det man sitter igjen med av konseptet, er at man i stedet for å komme hjem som Elle Macpherson skal tilbringe x antall uker på «et ukjent sted i Norge» i kalde omgivelser.

Alle mine tanker går til de stakkarne som sitter i et telt på Finnmarksvidda med en primus, en pose Real Turmat, og vissheten om at du akkurat har meldt deg på den ekstremt døve versjonen av 71 grader nord.

Paradise Hotell

En ny runde Paradise Hotell skal utdanne norske tenåringer i hva som er de viktige verdiene i livet. Det er vel forsåvidt det man kan si om programmet.

Paradise Hotell-gjengen fra 2010 viser frem sine beste sider. (Foto: Tv3)
Paradise Hotell-gjengen fra 2010 viser frem sine beste sider. (Foto: TV3)

71 grader nord – kjendisversjonen

Selv om ingenting kommer til å toppe Tommy Steines sammenbrudd ved foten av en tre meter høy stein i forrige sesong, satser TvNorge også denne våren på en kjendisversjon av 71 grader nord.

Der man i den vanlige versjonen av serien sender folk til fjells med de mest sadistiske utfordringene, må kjendisene gjennomgå utfordringer som å svømme i skikkelig skikkelig, kaldt vann, fiskekonkurranser, hinderløyper, og for ikke å glemme klatreturen opp den tidligere nevnte tre meter høye steinen.

Denne sesongen kan by på sprekinger som Anita Valen, Phung Hang, Trine Rein, Vibeke Klemetsen, Masiann Aas-Hansen, Ole Edvard Antonsen, Didrik Solli-Tangen, Stig Inge Bjørnebye, Espen Bredesen og Gustad Nilsen.

Tom Stiansen, Vendela Kirsebom og Abid Raja fra forrige sesong av 71 grader nord - kjendisversjonen. (Foto: Scanpix)

Helstrøm inviterer

Hele Norges favorittkokk, mannen som en gang var Ingrid Espelids læregutt, er tilbake på Tv3 med et program hvor han inviterer kjendiser til å lage sine favorittretter. Et slags fire stjerners middag uten de artige sketsjene og karaoke-innslagene, dog med kjendiser litt lengre frem til alfabetet.

Psyk forandring

Vasketvang, sjekketvang (?), skadeangst, telletvang og frykt for kroppsvæske er noe av det som skal lokke seerne til Tv3 denne våren. Det skal nemlig handle om tvangslidelser, et tema som fascinerer og forskrekker mange.

Å ikke skjønne at det sjuende kredittkortet er en dårlig idé sier noe om deg som person.

Gjennom knallkanalen TLC har vi blant annet fått muligheten til å bli kjent med de mange tvangssamlerne over Atlanteren, folk som har fått oss til å føle oss som verdens ryddigste mennesker. Litt på samme måte som at Luksusfellen får deg til å føle at du lett kunne tatt over jobben som sentralbanksjef.

Disse menneskene skal selvfølgelig eksponeres for sine angst-relaterte problemer, for å så prøve å kurere seg selv, alt til vår glede og forlystelse.

Luksusfellen

Men vi er inne på reality-serier som får oss til å føle oss som overmennesker: Luksusfellen er et av de programmene på norsk tv som viser de såreste, flaueste, og mest nakne sidene av folk. Å ikke skjønne at det sjuende kredittkortet er en dårlig idé sier noe om deg som person, og det betyr topp tv-underholdning.

Ønskereprise: Hvordan gikk det med storsjarmøren som brukte 16.000 kroner på et Disney-servise?

Luksusfellen fikk en Gullrute-pris i 2010 for mange timer med god se - ned - på - tv. (Foto: Scanpix)

Den store skoledugnaden

TVNorge kjører nostalgikortet med sin realityserie Den store skoledugnaden. Her skal ti kjendiser dra tilbake til hjemstedet sitt for å pusse opp den gamle skolen sin. Vi har alle et forhold til skolen vår. De krokete metallknaggene på treplatene, de skranglete bukken i gymmen, og lukta av svipenna man fikk utfolde seg med til det som skulle bli brødfjøl til mamma.

Det er kanskje akkurat disse tingene som gjør at Den store skoledugnaden kommer til å sørge for årets største hurraopplevelse på tv. Kjendisene står forøvrig i kø: Maria Haukaas Mittet, Benedicte Adrian, og Therese Johaug er noen av de som skal være med.