– Erna Solberg er Keeper og kaptein

Kan Krf og FrP spille på samme lag?

Hvordan ville det sett ut dersom Norges politikerne stod på fotballbanen?

Hallo P3 har laget et forslag til hvordan deres drømmepolitikerlag kunne sett ut.

VALGKAMP XI

Trener: Jens Stoltenberg. Tidligere landslagskaptein. Trenererfaring fra utlandet. Sjef.
Assistent: Thorhild Widvey. Omtales bare som idrettsministeren av de andre på laget.
Hjemmebane: Stortinget
Lege: Bent Høie.
Banemester: De Grønne.
Pressesjef: Anders Anundsen har nettopp gått av. Erstattes av OleMIC Thommesen.

Keeper og kaptein: Erna Solberg (H). Kjent for å stenge grensene. Har full kontroll på forsvarsrekka. Ledertype.

Venstreback: Snorre Valen (SV). Ung og uredd. Har faktisk vært på prøvespill i Palestina. Veldig opptatt av det kollektive. Fin mann å ha i et lag med mange individualister. Trives godt til venstre. Står alltid i fare for å bli skvisa ut.

Midstopper 1: Ine Eriksen Søreide (H). Et av de råeste talentene på laget. Blir bare omtalt som forsvarsminister av de andre på laget. Har spilt sammen med Erna Solberg hele karrieren. Ikke la deg lure av det snille utseendet.

Midtstopper 2: Martin Kolberg (AP). Tro tjener. Til å stole på. Rutinert. Kjent for å grille motstanderne sine.

Høyreback: Trygve Slagsvold Vedum (SP). Bra navn. Du kan formelig høre at Slagsvold vil gi jernet på høyrebacken. Har full kontroll på gresset. Kan vikariere som banemester.

Venstreving: Bjørnar Moxnes (R). Liker seg til ytre venstre. Kan finne på det utroligste. Uforutsigbar. Spennende spillertype. Har slitt med lite spilletid.

Sentral Midtbane 1: Per Sandberg (FRP). Mannen man elsker å hate. Vaktbikkje på midten. Gattusotype. Gir alltid 110%. Midtbanekrigernes svar på Michael Krohn. Går alltid i krigen for sine medspillere. Får dessverre en del gule kort og er ofte suspendert. Ekstremt populær blant fansen.

Sentral Midtbane 2: Trine Skei Grande (V). Liker seg i midten. Glad i å samarbeide med både venstre og høyresida. Svært viktig i omstillingsfasen.

Høyreving: Christian Tybring Gjedde (Frp). God på knallharde innlegg. Kjent for å ligge som en gjedde i sivet. Kan slå til når som helst. Uforutsigbar. Pådrar ofte motstanderen utvisninger.

Hengende spiss: Siv Jensen (FRP). Lagets store stjerne. Større enn klubben. Har vært mye i konflikt med lagets trener. Kjører visstnok Segway til treningsfeltet. Tar alt av dødballer. Ekstremt god på tunneler.

Midtspiss: Knut Arild Hareide (KRF). Omtales bare som frelseren. Kan få til det utroligste foran mål. En gud på straffer.