ESC 2018: 2. Semifinale

Vi anmeldte alle låtene i Eurovision-semifinalen.

I kveld pågår andre (og for vår del, viktigste) semifinale i Eurovision Song Contest. Alexander Rybak er først i ilden, og denne kvelden i Lisboa avgjør om vi får se spellemannen i finalen på lørdag.

01. Alexander Rybak – «That’s How You Write A Song»

Norge

Jeg må ærlig innrømme at jeg var en av de som himla med øynene da jeg fikk vite at Rybak nok en gang skulle delta i Eurovision, men nå er det på tide å krype til korset. Uansett hvor overlegen du synes teksten er, er det ikke så mye å krangle på at låta fester seg til hjernen. Vokalen er litt skrantende denne runden, men generelt topp og funky stemning! 


02. The Humans – «Goodbye»

Romania

Herregud, hva er dette? Sensation white møter hvite Halloween-masker i en smørje av lortete alternativ rock? Tror vi sier Goodbye til Romania denne gangen.


03. Sanja Ilić & Balkanika – «Nova deca»

Serbia

Huffameg. Eneste kreative utspring fra Serbias bidrag ligger i en gammel mann med fløyte. Frustrerende stillestående vokalister uten noe livsgnist. Det humoristiske er egentlig hvor utrolig seriøse de er i trynet. Skal ikke Eurovision være litt mer fest og moro?

04. Jessika ft. Jenifer Brening – «Who We Are»

San Marino

Hvorfor roboter? Utrolig intetsigende tekst fra San Marino denne gangen. Låta er kanskje ikke det verste foreløpig i kveld, men disse robotene altså. HVORFOR. Pluss for energi og scenetilværelse. Ikke så aller verst rapping heller.

05. Rasmussen – «Higher Ground»

Danmark

Som dratt rett ut fra Vikings, går vi videre til artisten med det Über-danske navnet RASMUSSEN. Den danske versjonen av Kristofer Hivju vinner i hvert fall på å ha et gjennomført konsept. Snøen blir liksom toppen av kransekaka. Dette liker jeg egentlig altså, men mest fordi det er så komisk.

06. Julija Samojlova – «I Won’t Break»

Russland

Hallo, se den scenografien da?! Dessverre synger Julija skjærende surt. Utrolig nedtur, og nesten litt vondt å bevitne dette. Skulle gjerne sett danseren som gikk i spagaten på klubben en sen lørdag da.

07. DoReDoS – «My Lucky Day»

Moldova

Dette skal visst være en av forhåndsfavorittene. Utrolig showete og rart. Den mannlige tenor-stemmen treffer ikke helt hos meg, men stort pluss for artig og grusomt forvirrende scenografi. Det er dette Eurovision handler om! Men for å være helt ærlig sitter jeg igjen med tanken «hva var det jeg så akkurat nå?».

08. Waylon – «Outlaw in ‘Em»

Nederland

Eurovision er ikke helt for deg, min venn. Jeg ELSKER danserne/«musikerne», men dette kunne jeg sett om jeg hadde oppsøkt en hvilken som helst kro utenfor Ring 3 en fredags kveld. Tror kanskje mamma kunne likt dette bidraget.

09. Jessica Mauboy – «We Got Love»

Australia

Dette er jo egentlig ikke så ille! Topp kjole, topp pyro, topp stemning. Låta fungerer også overraskende bra, og passer fint i grenselandet mellom typisk Eurovision-låt og en «vanlig» låt, om det er lov å si.


10. Iriao – «For You»

Georgia

Nei, nei, nei. Hva gjør Il Divo på scenen? Grusomme vokaler som helt på ekte gir meg frysninger på den dårlige måten. Er dette kødd? Det MÅ det være. Forferdelig treigt og surt.


11. Gromee ft. Lukas Meijer – «Light Me Up»

Polen

Vent, har Lukas Meijer varmet opp for Alan Walker? Dette er jo forøvrig nesten identisk med Alan Walkers «Tired»? Litt i hvert fall. Og hvorfor, hvorfor, hvorfor – har du på deg hatt? Så lenge du har på deg hatt, blir det ikke no’ på deg i natt. Tam og flat låt laget av noen som prøver å snegle seg inn på kidsa dette her.

12. Christabelle – «Taboo»

Malta

Laser OG pyro!! Greit nok show levert av Christabelle. Låta er derimot helt forferdelig. Det er vel forresten ikke bare meg som heller vil synge «sticks and stones may break my BONES» i stedet for «sticks and stones won’t break my… soul?». Rihanna ville vært skuffa.

13. AWS – «Viszlát nyar»

Ungarn

Nå kan jeg virkelig si at følelsesspekteret mitt har vært innom det meste denne kvelden. Kveldens mest rocka bidrag oppfattes egentlig som veldig forfriskende. Jeg har derimot mine tvil om at disse faller helt i smak hos Eurovision-publikummet, men om de allerede har kommet helt hit, har de.. kanskje en sjanse? Topp stemning med barbeinthet som oser zen. Veldig mange sure toner, men showet er rått.


14. Laura Rizzottoi – «Funny Girl»

Latvia

Ikke så veldig funny girl hun Bond-dama der. Også her er låta helt malplassert i dette MGP-formatet. Slutt å vær så innmari inderlig. Sykt kjedelig, men alle kan jo ikke vinne.

15. Benjamin Ingrosso – «Dance You Off»

Sverige

Uten tvil ett av de kuleste sceneshowene i denne semifinalen. Nesten litt i samme gate som Russlands bidrag i 2016, men ikke like fantastisk. Det spørges om fetteren til duden i Swedish House Mafia kommer til å puste Rybak litt i nakken. Fengende låt, men meget overvurdert. Forhåndsfavoritt? Tja.


16. Vanja Radovanović – «Inje»

Montenegro

Ja, så var det denne inderligheten da. Det er SÅ usexy. Hvorfor tror de at dette funker? Jeg blir faktisk helt paff av hvor guffent dette var. Hvis dette går videre klikker det for meg.

17. Lea Sirk – «Hvala, ne!»

Slovenia

Oi! Slovenias svar på Beyoncé (brannfakkel!)? Flott show og fet attitude, men stemmen brister mer enn den bærer. Også veldig synd at musikken.. forsvant? Hva skjedde der egentlig.

18. Mélovin – «Under the Ladder»

Ukraina

Vampyristisk stemning med megaskummel kontaktlinse på kveldens siste bidrag. Mélovin stikker i hvert fall av med prisen som pyrokonge, selv om låten ikke satt noen spesielle spor, men hvem bryr seg så lenge det er pyro på scenen? HMS, anyone?

Marit Johansen