Eskimo-Madcon = TEIT

Ukas dom kommer fra Banden-Sven og Rannveig fra Lydverket.

Denne uka har vi fått Sven fra Banden og Rannveig fra Lydverket til å sette opp sine fabelaktige «Heit eller teit»-lister. Alt fra norsk film til Puls-Yngvar får gjennomgå, mens podkaster og den nye Britney får heder og fine ord.

Svens liste
Heit

P3s påskekrim
De siste månedene har hele P3 jobbet med en overraskelse som skal krydre sidene til P3.no hele påsken. Nå er det ikke påske riktig enda, men jeg hører rykter fra Birger Vestmo om at det kommer til å bli noe av det råeste du har sett.

Sportsjournalistikk litt utenfor boksen
Jeg elsker for så vidt sport, men jeg tror jeg elsker folk som forteller underholdende om sportens rareste skikkelser enda mer. Jeg leser Josimar (helst i bladform), Materazzia, Sportens uutholdelige letthet og ser FC Football for å nevne noen. Men favoritten og det råeste som er laget om sport noensinne er ESPN sin fantastiske dokumentarserie ESPN 30/30. Her forteller en rekke dyktige regissører om det de mener er idrettshistoriens villeste historier.

PODCASTS! Eller podkaster som det heter i rikskringkastingen
Tro det eller ei, men det finnes faktisk en del radioprogrammer som er minst like bra som Banden. Jeg hører på Podcast nesten hver eneste dag, når jeg spaserer til og fra jobb. Anbefalt lytting: This American Life, RadioLab, og selvfølgelig masse P3 programmer som Radioresepsjonen, Banden, P3morgen og Røyking dreper for å nevne noen. Funfact som jeg hørte på RadioLab i går. Agatha Christie skrev antageligvis sine siste 8 romaner etter at hun hadde fått Alzheimers.

Teit

Norsk film
Norsk film er så dårlig for tiden at det faktisk har blitt litt festlig. Å dra Pax-vitser har jo nesten blitt en egen yrkesretning og denne uken traff Hjelp vi er russ! Filmpolitets anmelder midt i ballene (eller tissen som man sier på fint). Resultatet ble terningkast 1 og en finfin parodi på filmen fra Bandens nye stjerneskudd Eirik Stokstad Brødholt.

Hør Bandens innslag her:[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/04/Hjelp-vi-er-russ-parodi.mp3|titles=Hjelp vi er russ – parodi]

Sjekk ut anmeldelsen: Hjelp, vi er russ!

Treningstips og økonomitips.
Føles utrolig døvt å måtte poengtere dette igjen, men økonomi-Hallgeir og Puls-Yngvar er på forsida av avisa annenhver dag. For å sitere bestemor, ”I himmelens navn, det er nok nå!” Ingen gidder å lese de sure tipsene deres hver bidige dag uansett. Puls Yngvar kunne denne uka lære oss hvordan man får mindre mage på 7 minutter. Jeg er mer keen på noen tips om hvordan man kan få seg en solid ølmage i løpet av påska eller kanskje noen tips om hvordan man kan bruke anus som øl-jekk.

Elendige folk
Jeg liker egentlig elendige folk aller best, så det er ganske vanskelig for meg å finne tre punkter som jeg synes er teite. Derfor sniker jeg inn en slags heit anbefaling på min teit-liste. I Bandens Hall Of Fame finner du nemlig godt over 50 av verdens aller mest elendige mennesker samlet i en eksklusiv elendighetsliga. Blant annet Sverre Goldenheim og Britney Spears. Makan til fantastisk elendige folk skal du lete lenge etter. Teit men allikevel ganske heit.

Rannveigs liste
Heit

Kanye West til Øya og Bergen
Nei, hva skal man si? Dette er stort. Håper bare han ikke kaster bort scenetid på stormannsgal raljering.

Frank Ocean inne på P3-listene
Nå går det ikke en dag uten at jeg hører om noen som har forelsket seg i Frank. Jeg har det òg. Og folk som plukker ut musikken til alternativ homseporno, har jeg blitt fortalt – det må jo være et sikkert tegn på at gjennombruddet er på vei?

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/04/Frank-Ocean-Swin-Good.mp3|titles=Frank Ocean – Swim Good]

Ray Kays Britney-video
Britney er på sitt beste på den nye plata, og som nordmann kan jeg ikke annet enn å la meg begeistre av at både Ray Kay OG Dansefeber-Mona er med på moroa.

Teit

Madcon i Eskimonika-kostymer
Ingen overraskelse at disse gutta stiller opp på det meste som gir dem oppmerksomhet og penger i kassa, men kom igjen, da. Dette er definisjonen av teit.

Madcon digger Diplom-is. (Foto: Diplom-is)
Madcon digger Diplom-is. (Foto: Diplom-is)

Amir Tauqir Chaudhary, legen som mener kvinner bør endre adferd for å unngå voldtekt.
Folk må slutte å komme med velmente råd som legitimerer hårreisende holdninger. Jeg sier som Aps Arild Stokkan-Grande: ”En kvinne skal kunne gå naken rundt i gatene uten å måtte stå i fare for å bli voldtatt”. Så kan vi heller peke på og le av de som tror at tights – særlig de lyse og lett gjennomsiktige – er bukser.

Regjeringa og SP-leder Navarsete bruker 1. april til å annonsere kutt i fødeavdelinger
Det er ikke første gang regjeringa prøver å skyfle kontroversielle avgjørelser under et teppe av nyhetsdominerende hendelser (les: Mongstad-utsettelse midt i ski-VM), men denne overrasket meg. Useriøst, rett og slett. Så får det heller være at stakkars Navarsete klikker når hun for ørtende gang må forsvare en avgjørelse hun åpenbart ikke er enig i.