– Et intenst og euforisk øyeblikk

Etter millioner av visninger på YouTube og påfølgende suksess, skal DJ Broiler spille opp til fest på kveldens Topp 20-show i hovedstaden.

Den velkjente DJ Broiler-logoen. (Foto: Promo)
Den velkjente DJ Broiler-logoen. (Foto: Promo)

– Vi hadde ingen anelse. Den eneste hensikten med musikken vår fra starten av var å ha noe å le av på våre egne fester. Etterhvert ble det mer en greie for å teste grensene litt, uten å si hvem vi var. Det var jo tross alt bola karer som ble mobbet i sangene, så vi levde jo litt farlig på det.

Mikkel Christiansen, den ene halvdelen av mye omtalte Slemmestad-duoen DJ Broiler, innrømmer lett at prosjektet bak skamløse dancelåter som «Vannski», «Afterski» og ikke minst «Hokksund» ble mye større enn forventet. Sammen med kompanjong Simen Auke har han sanket inn millioner av visninger på YouTube som en følge av gjentatte hitfrierier og oppnådd stor suksess på kort tid.

Skal være «hjemmelaget»

Christiansen og Auke merket brått at karrieren skjøt fart og skjønte etter et år at det var lurt å dirigere Broiler-skuta i en mer business-rettet kurs.

– Da det hadde gått litt over et år begynte vi sakte, men sikkert å vende hele prosjektet i en mer kommersiell retning, uten å miste selve sjarmen i prosjektet. Det skal fortsatt virke «hjemmelaget», legger Christiansen til.

Fra køddeprosjekt til Årets innovatør-pris og et av trekkplasterene på årets Topp 20-arrangement: I kveld skal DJ Broiler stå på scenen midt i Oslo og fremføre giganthitene foran flere titalls tusen publikummere. Store internasjonale artister og hjemlige favoritter skal, tradisjonen tro, spille opp til fest på tidligsommerens store arrangement. Rudimental, The Wanted, Margaret Berger, Kaizers Orchestra, og Jason Derulo er blant artistene på plakaten. Og naturligvis hitmaskinen forkledd som DJ Broiler.

Les: Se Topp 20-showet fra Rådhusplassen i kveld!

Hva tror dere er grunnen til at «Afterski»-videoen har nådd to millioner visninger på YouTube?

– «Afterski» traff hjertet til mange nordmenn, tror jeg. Teksten er ikke spesielt sammenhengende om man bare leser den, men den inneholder så mange av ordene nordmenn forbinder med fjellheim, hyttetur og ja … afterski! Derfor tror jeg folk fikk den gode vinterfølelsen i kroppen da de hørte den.

Se «Afterski»-videoen:

For et år siden visste ingen hvem dere var. Hvordan føles det å spille på nordens største gratiskonsert?

– Det er helt sykt! Akkurat den konserten der er nesten uvirkelig å forestille seg. Jeg har ikke gjort meg alt for mange meninger om hvordan det blir oppe på scenen der. Rett og slett fordi jeg tror det blir et så intenst og euforisk øyeblikk at det ikke kan forestilles.

– Utkantstrøkene av Drammen er et paradis

Karene har valgt Drammen som episenteret i DJ Broilers univers. Boling, råning, uhemmet festing og en generelt grei innstilling til livet er blant tingene produsentduoen forsøker å skildre.

Får ikke drammenserne nok tyn fra før av?

– Det er ikke til å legge skjul på at utkantstrøkene av Drammen er et paradis for folk med litt større muskler, litt eldre mote og litt hardere festing enn gjennomsnittet, begrunner Christiansen valget med å velge Buskeruds navle som muse når de lager musikk.

Med suksess følger det naturlig samarbeid med andre artister og grupper som lager hemningsløse radioschlägere. DJ Broiler er aktuelle med låten «En gang til», paret med bodøværingene i Sirkus Eliassen.

Hør «En gang til» i Spotify:

Nå har dere gitt ut en låt med Sirkus Eliassen. Har dere noe annet spennende på gang? Internasjonal interesse?

– Vi har tenkt litt på å gjøre «Afterski» på en god blanding av tysk og engelsk og slippe den i høst. Det er ikke noe som vi regner med kommer til å gå, men det er veldig veldig spennende å prøve seg frem i fremmed terreng. Samtidig som det er evig lættis å synge på tysk!, forteller en entusiastisk Christiansen på vegne av DJ Broiler, som garantert kommer til å løfte stemningen fire-fem hakk på kveldens fest.