Eurovision-fest med P3morgen på NRK3

Ronny, Silje og Line gir deg en alternativ MGP-sending på lørdag.

P3morgen gjentar suksessen fra i fjor og lager en alternativ Eurovision-sending på NRK3 på lørdag.

Les også: Alt om MGP-finalen

Plingfest

Ronny Brede Aase, Silje Reiten Nordnes og Line Elvsåshagen pynter til fest i et tv-studio og gleder seg til å kommentere alt som skjer under showet i København.

– Vi skal kommentere den internasjonale finalen på vår helt egen måte. Det blir litt lavere skuldre enn på NRK1, med relativt subjektiv synsing om låtene, opptredenene og showet forøvrig. Det blir også høy plingfest-faktor, sier Ronny.

Hver gang et av landene drar på med for eksempel pyro, vindmaskin, nakenhet eller modulering, vil P3morgen plinge i gang en shot eller en sup fra sjampanjeglasset. Men det er altså bare noe av det som skjer i P3morgens store Eurovision-fest.

Vennegjengen din

Her kan du ta en titt på P3morgen store Eurovisionfest 2013

Hva mer får man, som man ikke får på NRK1?

Silje: Du får den vennegjengen du ønsker deg.

Ronny: Ja, du får en hel haug med venner. Vi lager en interaktiv og tilbakelent atmosfære, rundt det glamorøse og voldsomme showet som binder hele Europa sammen en gang i året.

Line: Også blir det kostymebytter, popping av sjampanje og kanskje noen Tut-innslag (Tut er katta til Line).

Ronny: Vi popper sjampanje uansett hvem som vinner!

– Vi retta ut håret til Ronny for hver tolver som kom.

Det gjengen fra P3morgen husker aller best fra finalen i fjor, er moduleringa til Romania og da Margaret Berger kom inn på scena og så fantastisk ut. Da Norge fikk sin første tolver stod stemninga i taket, og Ronny, Silje og Line tror det blir minst like mye å rope «good times» for i år.

-Vi retta ut håret til Ronny for hver tolver som kom, og det blir selvfølgelig noen overraskelser denne gangen også, sier Silje.

Knallgod ballade

Hva tror dere om Norges sjanse i år?

Les og se: Carl Espen sin første sceneprøve i Kønehavn

Silje: Jeg liker den låta veldig godt.

Line: Er det lov å være litt kritisk? Jeg mener det er for lite glam.

Ronny: Line mener at hennes låt er mye bedre.

Line: Haha, det gjør jeg ikke. Men den er for treg for min personlige smak.

Ronny: Jeg tror tregt kan vinne jeg.

Silje: Jeg mener at det er en knallgod ballade. Når jeg hører den får jeg frysninger, men jeg er spent på hvordan den blir i mixen med de andre låtene og hvordan showet blir. Jeg håper de «gønner på».

Ikke fått med deg Lines MGP-låt? Se Line, Ronny og Silje i musikkvideon til låta:

Dame med skjegg

Hva liker dere best med Eurovision Song Contest?

Silje: Mangfoldet. Det er så mye rart og deilig, og alt er lov. I år er det ei dame med skjegg som er med. ALT ER LOV.

Line: Jeg elsker uforutsigbarheten og sangtekstene. Jeg liker å sitere dem. Også er jeg veldig glad i moduleringene, spesielt når du tror at det ikke går lenger, også tar det helt av.

Ronny: Jeg tror det jeg liker aller best er at det er en så stor happening, og at det er en sangkonkurranse som er så proppa med tradisjoner. Det er et fellesskap, hele Europa er med og det dukker alltid opp noe du aldri har sett før.

Silje: Det er jo en av de få begivenhetene som er igjen der alle ser på samtidig. For ellers sitter vi jo med hver vår Netflix og HBO-konto og stirrer aleine. Her er alle sammen og vi skal kjøre i gang diskusjoner på sosiale medier. Det er jo at man gjør det sammen som er hele poenget.

P3morgens store Eurovision-fest starter på NRK3 kl. 20.55 og P3morgen gleder seg til å tilbringe lørdagskvelden sammen med deg.

– Det er så stas å gjøre noe hyggelig sammen med de folka vi henger med hver morgen. Jeg håper at vi alle vil bli sittende å gape målløst, minst en gang i løpet av finalen. Da er vi der vi skal være, sier Ronny.

Gamle MGP-favoritter

Lyst til å begynne å varme opp til den internasjonale finalen og P3morgens store Eurovison-fest allerede nå? Her får du P3morgens MGP-favoritter opp gjennom tidene:

Lines favoritt: Året er 2010 og Latvias bidrag «What for? (Only Mr. God knows)»:

Siljes favoritt: Året er 2007 og Serbias bidrag «Molitva»:

Ronnys favoritt: Året er 1996 og Storbritannias bidrag: «Just a little bit»:
http://youtu.be/k-c90MB50do

Se P3morgens store Eurovision-fest på NRK3, lørdag kl. 20.55.