De skal lede Topp 20 på Rådhusplassen

Kåre Magnus Bergh anbefaler Christine Dancke å ta på badedrakt når de skal lede Topp 20-showet 20.juni.

20. juni er det klart for Nordens største gratiskonsert igjen, når Topp 20-showet inntar Rådhusplassen i Oslo. Christine Dancke, som er en kjent radiostemme fra Christine på P3, skal lede folkefesten sammen med Kåre Magnus Bergh.

Gjennopplev Topp 20-showet fra Rådhusplassen

By X

Etter at Topp 20-showet har gjort en pangstart i Oslo, begir Christine Dancke og artistene seg ut på Topp 20-turné til Trondheim, Stavanger, Bergen, Tromsø og «By X». Nå kan du være med å påvirke hvilken by som får den siste gratiskonserten, gjennom innsats på sosiale medier.

En jury vil bestemme hvem som vinner ved å se på følgende:

Engasjement

Få flest mulig til å stemme på og kommentere på din by via Facebooksiden til VG-lista Topp 20 . Bruk hashtagen fra din by på alle instagrambilder, tweets og videoe, slik at juryen ser det. Hasthtagen er «vglistatil + din by». Eksempel: #vglistatiltønsberg

(Det kan være greit å merke seg at byer som ligger mindre enn 90 minutters kjøretur fra Stavanger, Oslo, Tromsø, Bergen eller Trondheim ikke kan være med i konkurransen.)

Kreativitet

Om din by ikke får flest stemmer, har den likevel en sjanse hvis dere finner på noe kreativt og gøy. Dra med venner, familie og byen din på noe sprell som dere legger på nettet.

En jury vil til slutt kåre en vinner-by hvor VG-lista Topp 20 kommer 30.juli.

High five til ideen

Christine Dancke tar med seg VG-lista Topp 20 på turne til fem byer. Foto: Hilda Holta-Lysell.
Christine Dancke tar med seg VG-lista Topp 20 på turne til fem byer. Foto: Hilda Holta-Lysell.

Christine Dancke gleder seg til å se hva folk finner på for å prøve å få henne og en rekke kjente artister til sin by.

High five til den som kom på By X-ideen.

– Jeg tror at byen som vinner mest sannsynlig blir der VG-lista Topp 20 blir aller mest livlig, med tanke på at innbyggerne har mobilisert hardt for å få showet dit. High five til den som kom på By X-ideen. Jeg elsker den, sier Christine ivrig.

Ved å se på engasjement og kreativitet på sosiale medier, vil en jury bestemme hvilken by som fortjener den femte gratiskonserten som holdes 30. juli.

STARTSKUDD FOR KONKURRANSEN: 22. APRIL

Konkurransen avsluttes på kvelden 12. mai og vinnerbyen offentliggjøres 14. mai.

Til Tromsø

I tillegg til at «By X»-konkurransen er helt ny i år, er også Tromsø plotta inn igjen på kartet for turneen. Dancke syns det er en av de vakreste byene i Norge.

Jens Johan Hjort er ordfører i Tromsø. Foto: Eskil Mehren/NRK
Jens Johan Hjort er ordfører i Tromsø. Foto: Eskil Mehren/NRK

– Byen har også fine festivaler og et veldig bra musikkmiljø. På toppen av det, var de også tidlig ute med svært god kaffe der oppe, sier Dancke om den fjerde byen på ruta.

Ordfører i Tromsø,Jens Johan Hjort, er selvfølgelig en av de som er veldig fornøyd med å få VG-lista Topp 20 til byen sin.

– Dette er sånt som bidrar til bolysten, og som gjør at unge ser at de ikke trenger å reise sørover for å få denne typen opplevelser, sier Hjort, som sjøl flytta fra Oslo til Tromsø for 19 år sida.

Nordlendingene i Violet Road er det første bandet som er bekreftet til turneen, og Tromsø-ordføreren beskriver artistene som sine favoritter.

– De spiller strålende musikk. Jeg har til og med fått æren av å synge med dem et par ganger. Vi har vært på samme julebord.

Surrealistisk

Topp 20-turneen kickstarter på Rådhusplassen i Oslo, der opptil 100. 000 musikkglade mennesker strømmer til for å få med seg den enorme gratiskonserten hver år. Showet vil også sendes på NRK1 og NRK3.

– Det føles helt surrealistisk å skulle lede et show foran så enormt mange mennesker på Rådhusplassen og på tv, men jeg liker å prøve nye ting, og det faktumet at jeg skal gjøre det sammen med Kåre Magnus gjør meg nesten litt rolig, sier Christine.

Les mer om Christine her: Hun skal styre popskuta videre

Kåre Magnus Bergh leda Topp 20 på Rådhusplassen sammen med Aishath Afeef i fjor, og har mye erfaring fra direktesendt tv.

Ingenting kan gå galt med han på laget

– Jeg føler at ingenting kan gå galt med han på laget. Dessuten blir det rått å få prøve seg i en annen setting, hvor man ser en del av de man snakker til i øynene. Det er sjelden vare for meg som jobber radio, sier Christine Dancke.

VG-lista Topp 20 på Rådhusplassen. Foto: Kim Erlandsen/NRK.

Blaut inn til bokser’n

Kåre Magnus Bergh er sikker på at alt kommer til å gå helt strålende, og han er veldig glad for at han skal lede showet sammen med noen som jobber med musikk og artister hver dag.

Har du noen råd til Christine som gjør dette for første gang?

– I fjor var jeg blaut inn til bokser’n på grunn av alt regnet, så jeg kan jo kanskje anbefale badedrakt innerst. Ellers er det vel bare å huske på at man har på seg mikrofon, og at man ikke trenger å heve stemmen for å overgå publikum, sier Bergh. 

Det programlederen husker aller best fra showet i fjor, er synet av Jason Derulo i bar overkropp på scena, i tillegg til at den amerikanske sangeren spankulerte rett bort til P3morgen backstage og gjorde et intervju i baris etterpå.

Håper det blir mulighet for artister i bar overkropp i år også

 – Jeg håper at det blir mulighet for artister i bar overkropp i år også, etterfulgt av joviale intervju i bar overkropp. Det bør bli en slags føljetong, sier Kåre Magnus.

Nå gleder han og Christine seg til å komme i gang med planlegging, og de er spente på hvilke artister som skal være med.

– Jeg kommer til å få en fantastisk fin sommer, med verdens beste folk og musikk, sier Christine Dancke.

Hvilke artister vil du se på Topp 20-turneen? Bidra med forslag på Facebook: HER.

20. juni inntar Topp 20-showet Rådhusplassen i Oslo. Du er selvfølgelig invitert.

Etterpå fortsetter Topp 20-turneen i disse byene: 

Trondheim | 2. juli
Stavanger | 9. juli
Bergen | 16. juli
Tromsø | 23. juli
«By X»| 30. juli