Urørt til iDings

Ny applikasjon lansert NÅ! Hva syns du?

Urørt har i flere år vært Norges viktigste plattform for å løfte uetablerte artister og band opp og frem.

På nettstedet nrk.no/urort, kan musikken promoteres og du kan laste den ned helt gratis. Artister som Lars Vaular, Donkeyboy, Kvelertak, og John Olav Nilsen & gjengen har alle blitt hjulpet frem av Urørt.

Nå lanseres Norges viktigste musikktjeneste for iPad, iPhone og iPod Touch.

Med Urørt-appen kan du høre den beste og mest populære musikken fra Urørt, sette opp din egen spilleliste og dele favorittene dine på Facebook.

LAST NED GRATIS: Urørt-app på iTunes

Du kan også utforske de forskjellige artistene og stemme frem de låtene du liker – alt med din iPad, iPhone eller iPod Touch.

Teknologisk utvikling

Nettsjef i P3, Roy Strømsnes, forteller at P3 ønsker å gi norske artister et så stort utstillingsvindu som mulig gjennom den nye Urørt-applikasjonen. Han mener også at det er viktig at Urørt blir med på den teknologiske utviklingen.

– Mange av de største stjernene her til lands ble oppdaget gjennom Urørt, sånn kommer det til å være i årene framover også. Smarttelefoner og lesebrett er i ferd med å bli en viktig del av nordmenns digitale livsstil. Det stiller nye krav til hvordan vi distribuerer innholdet vårt, sier han.

Urørt-dronninga Mari Garås Monsson er programleder når Urørt går på lufta hver onsdag. Hun er enig med Strømsnes om at det er viktig at Urørt følger med i tiden.

– Dette kommer til å gjøre musikken på Urørt enda mer tilgjengelig, noe jeg stiller meg ekstremt positiv til. Som en av landets viktigste arenaer for ny norsk musikk er det også helt nødvendig at vi klarer å følge med i den teknologiske utviklingen, sier hun.

– Jeg har tatt en sniktitt på Urørt-appen og den ser snasen ut! Dette kan komme til å bli en liten revolusjon for spredningen av norsk musikk i tida som kommer, sier Monsson.

Urørt-app på iPhone. (Foto: NRK)
Få tilgang til alle Urørt-artistene på din iPhone. (Foto: NRK)

Ambisjoner om andre plattformer

Selv om Urørt lanseres som en universal-app for de tre plattformene, utnytter den likevel de forskjellig styrkene iPad, iPhone og iPod Touch har. iPad-versjonen gjør nytte av den store skjermen og gir dermed den optimale utforskergleden.

iPhone og iPod-utgaven inneholder samme funksjonalitet, tilpasset en mindre skjerm. Det er også støtte for bakgrunnslytting for telefoner med operativsystemet IOS4 installert.

Roy Strømsnes forteller at det er mulig Urørt-appen også vil bli tilgjengelig for andre smarttelefoner etter hvert.

– Denne applikasjonen lar deg oppleve ny norsk musikk på en enkel og spennende måte. Vi er også i gang med arbeidet for å gjøre tjenesten tilgjengelig for andre mobile enheter, som for eksempel Androidbaserte telefoner og åpne webløsninger.

P3 vil vite hva du syns om Urørt-appen – er det noe som kan bli bedre? Legg inn din kommentar under!