– Fan for resten av livet

30 Seconds To Mars har noen av verdens mest dedikerte fans. Vi fulgte en av de største, under bandets første besøk i Norge.

I går kveld stod det amerikanske rockebandet 30 Seconds To Mars på Hovefestivalens største scene.

Da var de i Norge for aller første gang, og brorparten av den norske fansen fikk sin første konsertopplevelse med heltene.

22 år gamle Martin Beyer har vært fan siden han fikk den første 30STM-platen av onkelen sin for sju-åtte år siden. Han er medlem av den norske avdelingen av bandets fanklubb, Echelon, som er en av verdens sterkeste og best organiserte fanhærer, og han har allerede sett bandet fire ganger i utlandet.

Les også: Verdens beste fans

Konserten på Hovefestivalen blir hans femte, men det er én ting han fortsatt ikke har opplevd. For da bandet spiller sin største hit «Kings and Queens» på konsert, pleier de å ta opp publikum på scenen for å kore under låten, men Martin har ennå ikke vært der oppe.

– Jeg skal prøve i dag. Dette blir min femte konsert, så det er på tide, sier han til P3.no, da vi møter Echelon-gjengen før konserten.

Se og hør om Martin klarer å komme seg opp på scenen: Trykk på soundsliden øverst i artikkelen.

30 Seconds To Mars, med Jared Leto i spissen, spilte for første gang i Norge på Hovefestivalen i år. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
30 Seconds To Mars, med Jared Leto i spissen, spilte for første gang i Norge på Hovefestivalen i år. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Les anmeldelse av konserten: Til himmels på 30 sekunder

30 Seconds To Mars har hatt med fansen i flere av sine musikkvideoer.

Sjekk ut «Closer To The Edge»:

Og «Kings & Queens»: