Farlige forbindelse, mutanter og superstjerner

Denne gangen har Filmpoliti, Birger Vestmo, introdusert oss for sitt alterego, Birga Vestmo. En 10 år gammel skolejente. Sjekk ut ukens kinoanmeldelser fra Filmpolitiet her.

State of Play (4)

Filmer om journalister er høyt elsket av journalister. Men det må finnes et annet publikum, også, for det produseres stadig vekk nye filmer i sjangeren. ”State of Play” er basert på en britisk tv-serie, men handlingen er nå effektivt flyttet fra London til Washington med Russell Crowe som stjernereporter.

Kongressmann Stephen Collins (Ben Affleck) kommer i ei klemme når hans elskerinne dør, tilsynelatende et selvmord. Hans gamle skolekamerat Cal McAffrey (Russell Crowe) er journalisten som dekker et mord, og snubler over opplysninger som tyder på at sakene har en sammenheng. Etterforskningen avdekker farlige forbindelser, men hvor skal McAffrey plassere sin lojalitet, hos avisen eller sin gamle kompis?

X-Men Origins: Wolverine (4)

Jimmy Logan (Hugh Jackman) og broren Victor (Liev Schrieber) er mutantermed spesielle evner. Begge er så godt som udødelige, og kjemper rygg mot rygg gjennom 120 år med krig før de fanges opp av oberst Stryker (Danny Huston). Han bruker mutanters evner til suspekte formål. Logan ryker uklar med alle, og trekker seg tilbake. Noen år senere blir han innhentet av fortiden, og må utvikle seg til Wolverine for å kjempe imot.

Hannah Montana – The Movie (3)

Hannah Montana er altså superstjerne, men er også den hemmelige fronten som lar Miley Stewart (Miley Cyrus) være normal jente ved siden av. Nå synes imidlertid pappa Robby Ray (Billy Ray Cyrus) at det har blitt for mye Hannah og for lite Miley, og tar henne med til hjembyen i Tennessee for at Miley skal få beina tilbake på jorda. Der må hun foreta et vanskelig valg, som kan sette Hannahs karriere på spill.