Farvel, FK Fotball

FK Fotball takket for seg under cupfinalesendingen på søndag.
NB: Hør sendingen her

FK fotball hadde sin aller siste sending på søndag, og hva passet vel bedre enn å gå ut med et stort cupfinale-brak?

FK Fotball på podkast

Hør del 1 av sendingen her

Hør del 2 av sendingen her

Sju år med kjærlighet og lidenskap for fotball på P3 er over da Thomas Aune og Aleksander Schau sa farvel under cupfinalen på søndag. Dette er gutta som har gitt ut 3 bøker, fått Freddy Dos Santos til å spille fotball med rosa svettebånd, og fått en liga oppkalt etter seg.

Last ned: FK Fotball på podkast
<3 Follo

Dette var den niende cupfinalen FK Fotball dekket, og guttene mente før finalen at det er like stort som 17. mai!

– Sendinga kommer jo til å dreie seg veldig mye om kampen. Follo er i finalen, og jeg er fra Ski, så vi kommer nok til å heie sterkt på Follo. Hvis det ikke blir ekstraomgang, bruker vi den siste timen på ønsker fra lytterne, sa Thomas.

Alexander så for seg sendinga som Klassisk FK Fotball med en dæsj av at dette kommer til å bli aller siste gang, og hadde en slags optimisme i forhold til Follo han også.

– Follo kommer til å vinne alt unntatt kampen. De kommer til å vinne publikum og folket, for det har aldri vært en større underdog i cupfinalen, synset Aleksander før cupfinalen.

Sjekk mimrevideo fra Cupfinalen i 2007

Årevis med fotballglede

Etter sju år med fotballradio er det vanskelig å plukke ut høydepunkter, men det er likevel ting som skiller seg ut for Aleksander sin del.

– Hver eneste cupfinale har vært helt fantastisk. Å sende fra en rasteplass langs autobahn under VM i Tyskland i 2006 var spesielt, og Sør-Afrika var også ganske kokos. Så må vi ikke glemme OL i Bejing heller da.

Last ned: FK Fotball på podkast

FK Fotball ute på tur. (Foto: FK Fotballs blogg)
FK Fotball ute på tur. (Foto: FK Fotballs blogg)

– Vi har har sendt radio fra så langt sør, nord og øst man kan komme. Vi snakker Cape Town, Bejing og Nordkjosbotn, påpekte Aleksander.

Sjekk ut: FK Fotballs blogg fra VM

Den første sendinga

Det er sju år siden FK Fotball hadde sin første sending, og Thomas mente å huske at den faktisk gikk ganske bra.

– Vi prata om fotball i sørvest-England. Vi snakket også om eieren av Torquay som på et tidspunkt kun snakket med med pressen via en buktalerdukke, og jeg tror den sendinga gikk ganske bra, sa Aleksander.

Freddy og buktaleren

En sentral fyr i FK Fotball har også vært Vålrengaspilleren Freddy Dos Santos og spesielt i alle veddemålene som har blitt inngått i sendingene.

Alexander og Thomas måtte male taket til Freddy etter nok et tapt veddemål. (Foto: FK Fotballs blogg)
Alexander og Thomas måtte male taket til Freddy etter nok et tapt veddemål. (Foto: FK Fotballs blogg)

«Vi har måttet male taket til Freddy, skifte dekk på bilen hans, stikke hjem til han med smågodt mens han ser på TV, kjøpt is når han har ønsket det og kjøpt flerfoldige bruskasser til han. Til gjengjeld har han spilt fotballkamper for Vålerenga iført bart, rosa svettebånd og glatt hår. Han har intervjuet Steffen Iversen og Kjetil Rekdal, og vi venter også spent på å lese starten på selvbiografien hans, som han måtte begynne på etter at Vålerenga nylig tapte for Lyn»FK Fotballs Blogg.

– Freddy har jo måttet gjøre mye rart, men det at han måtte bruke rosa svettebånd i en kamp er spesielt morsomt, for det har blitt med videre til FIFA 10. Der har faktisk spilleren hans på seg rosa svettebånd, forklarte Aleksander.

Slik gikk det da Thomas og Alexander måtte være toastmastere på fest til en av lytterne

Kjenner lytterne

Thomas kjente litt på den rare følelsen av at det hele er over.

– Vi har jo holdt på så lenge, så det er litt rart. Det er så mange faste lyttere som sender ting til oss hele tiden, og man føler at man kjenner dem. Det blir jo litt uvant å ikke ha den kontakten med dem lengre, men det skal bli deilig å ikke stå opp tidlig hver søndag, lo Thomas.

Sjekk ut: Alle blogginnleggene fra VM i Sør-Afrika.