Ferske låter på spillelistene

I tillegg til britiske Mini Viva, utgjør gamle helter i Dum Dum Boys og Big Bang, Tommy Tee og Urørtbandene CCTV og Kråkesølv ukas nykommere.

Dum Dum Boys rett inn på a-lista. (Foto: Promo)
Dum Dum Boys rett inn på a-lista. (Foto: Promo)

I tillegg til britiske Mini Viva, utgjør gamle helter i Dum Dum Boys og Big Bang, Tommy Tee og Urørtbandene CCTV og Kråkesølv ukas nykommere. 5 av 6 nye låter er norske!

På A-lista:

Dumdum Boys: ”Snø På Mars”
Det er Kjartan Kristiansen som har skrevet Dumdum Boys’ nyeste singel, en overraskende balladetemperert sak fra den kanten; hentet fra et album som skal slippes i november. Låten kan i stemning på mange måter minne om både ”Stjernesludd” og ”Englefjes”, men med en synthkledd produksjon som har et og annet felles med Kent.

På B-lista:

Mini Viva: ”Left My Heart In Tokyo”
Annie har hatt sine låtskriverfingre inn i denne debutsingelen til Mini Viva; en britisk jenteduo som har stor suksess i hjemlandet. Det tyngste lasset på komponistfronten står produksjonsgjengen Xenomania for (Sugababes, Rachel Stevens, Girls Aloud).

Norske Ray-Kay har laget videoen, som du kan se her:

Bigbang: ”Isabel”
En av storlåtene fra albumet “Edendale” har kommet i en lengdehalvert radioedit, og høstmørket tonesettes herved.
Lydverket om albumet

På C-lista:

Tommy Tee: ”About That Girl”
Albumet “Studio-Time” slippes 5. oktober, og på denne singelen gjestes han av Tshawe (Madcon), Son Of Light og NY-rapperen CL Smooth.

CCTV: ”We Belong”
To spennende, nye Urørtband på listene denne uken, der Oslo-baserte CCTV er det ferskeste av dem. De frontes av mannen med det Manchester-rungende navnet Shaun Curtis fra Haugesund, og også musikalsk har de mye til felles med den britiske rockscenen sånn tidlig nittitall. Lekkert produsert av Marcus Forsgren (Lionheart Brothers), og den var også Ukas Urørt for et par uker siden.
Les mer på: Urørtprofilen til CCTV

Shaun Curtis, Jon Martens og Mark Kibibiro utgjør CCTV (Foto: Kai-Otto Melau)
Shaun Curtis, Jon Martens og Mark Kibibiro utgjør CCTV (Foto: Kai-Otto Melau)

Kråkesølv: ”Privat Regn”
Mange har ventet på noe skikkelig innspilt materiale av Bodø-bandet Kråkesølv, et av våre nye, sylskarpe band som synger på norsk. Albumet “Trådnøsting” slippes 9. november, og det er svært god grunn til å glede seg. Øystein Greni har tatt dem under sine vinger, og de skal etter planen spille inn sin neste plate i hans studio. Som han sier: ”de er en blanding av Hamsun, Sonic Youth og Pavement”.
Les Ukas Urørt-intervju
Bandets bowling- og yatzyblogg:

Se fullstendig oversikt over alle spillelistene her.