Fikk Europa til å danse

Madcon har skapt årets flash mob-moment.

– Are you ready to share this moment, spurte Alexander Rybak da han åpnet den internasjonale finalen i Eurovision Song Contest med fjorårets vinnerlåt «Fairytale». Slagordet for årets konkurranse var nettopp «Share the moment», og gjennom et omfattende prosjekt, klarte NRK å samle Europa til felles dans.

Presseansvarlig for ESC 2010, Peter Svaar, har tidligere sagt til NRK.no at de valgte slagordet fordi Grand Prix er et øyeblikk hele Europa deler.

– Dette handler om et sjeldent øyeblikk der hele Europa møtes for å dele noe magisk sammen, samtidig. Det handler om spenning og forventning, og er mer enn bare et tv-show, sier Svaar.

Les saken her: ESC-logo inspirert av Youtube

Låten «Glow» ble brukt som grunnlag for Eurovision-dansen, og det er Madcon sammen med låtskriverduoen Element som står bak denne.

– Håper vi gjør Norge stolte som de svarte vikingene vi er. Vi skal representere, jublet Josef og Tshawe, da det ble klart at de skulle synge foran mer enn 130 millioner seere.

«Glow» ble lagt ut for salg natt til søndag, og mandag er den nummer to på den norske Itunes-listen, bak vinneren av ESC 2010, Lena Meyer-Landrut.

Mer hos Lydverket: Madcon seirende ut av Eurovision

Det er spesielt tre videoer som har inspirert produksjonen bak ESC 2010. I tillegg til «Stand By Me» og «Where the Hell is Matt» , er det en video fra et utendørs show i regi av Oprah, som har lagt grunnlaget for det mange mener var den store vinneren av Eurovision-finalen

Se Oprah bli overrasket av flash mob:

Les og se video: Høydepunktene vi ikke glemmer fra ESC 2010