Fikk kjole av Marit

Under JuleSessions tok publikum med seg julegaver til Fattighusets brukere. Marit Larsen ga bort en av sine egne kjoler.

Johanna Enger ved Fattighuset (Foto: NRK)
Johanna Enger ved Fattighuset med (Foto: NRK)

Under JuleSessions tok publikum med seg julegaver til Fattighusets brukere. Marit Larsen ga bort en av sine fineste kjoler.
– Gavene gjør jula litt enklere for de som trenger hjelp, sier Johanna Engen ved Fattighuset.

Da JuleSessions’ prosjektleder, Mats Borch Bugge, dro på Fattighuset for å levere julegaver fra P3-lytterne, ble han møtt med stor takknemlighet:

– Jeg er veldig rørt over at vi fikk lov til å være med på dette prosjektet. Det var et veldig godt tiltak, og gavene betyr mye for dem som aldri har råd til å unne seg noe ekstra, forteller Johanna Engen, som jobber frivillig ved Fattighuset.

Johanna er imponert over at Marit Larsen ga bort en kjole til Fattighuset.

– Marit er jo alltid så vakker, så kjolen i denne pakka er nok kjempefin!

Hun legger til at Fattighuset hjelper hvem som helst som kommer dit, men at det tyngste i tida før jul er møtet med foreldre og besteforeldre som ikke har råd til å gi barna sine en fin jul.

– Heldigvis har vi fått inn massevis av mat, og over tusen gaver til store og små. Takket være at folk er gavmilde, kan flere nyte jula.

Gavene skal deles ut fredag 19. desember, og Johanna håper det er mange nok til at alle kan få noe.

Enorm økning

Den siste tida har Fattighuset merket en enorm økning i antall trengende. Fra å dele ut matposer til 15-20 mennesker i uka, kan Johanna og de andre frivillige på Fattighuset nå dele ut 400 poser hver uke.

Folk kommer for å få alt fra mat til kosmetikk og tamponger, og Johanna understreker at det ikke ville vært mulig å hjelpe alle uten den gode hjelpen Fattighuset får fra frivillige, matvarebutikker, grossister og andre som ønsker å bidra.

– Vi er godt vant i Norge, og det er sykt at noen skal være nødt til å stå i matkø eller ikke ha råd til å kjøpe dagligdagse lyspærer og tannkrem.

Johanna har selv opplevd hvordan det er å stå i matkø.

– Man føler seg liten og alene. Følelsen er trykkende, og når folk først kommer hit for å få hjelp, er det fordi de virkelig trenger det.

Likte Radioresepsjonen

Til tross for at favorittkanalen er P1, falt Johanna for Radioresepsjonen under JuleSessions.

– I tillegg til at musikken var veldig bra, var Rdaioresepsjonen veldig morsomme, og greide å snakke om problemstillingene ved å være fattig på en morsom måte. Dersom de selv trenger hjelp de siste dagene før lønning, er de hjertelig velkomne hos oss!

Se alt fra JuleSessions her!