Filmpolitiet presenterer

Stem fram den filmen du synes fortjener Filmpolitiets kortfilmpris.

Birger Vestmo (foto: Nadia Frantsen)
Birger Vestmo (foto: Nadia Frantsen)

I juni deler Birger Vestmo ut Filmpolitiets kortfilmpris under Kortfilmfestivalen i Grimstad, men før den tid trenger han din hjelp til å avgjøre hvilken film som fortjener prisen. Frem til prisutdelingen vil Filmpolitiet hver fredag presentere tre av filmene, og menneskene bak dem.

Hør filmskaperne snakke om filmene sine:
samlesak

 

André Øverdal er mannen bak Brukerstøtte. Han er utdannet i USA, og har laget reklamefilmer i 10 år i inn- og utland.
brukerstøtte

 

– Idéen kommer fra en kronikk som Halgeir Opedal publiserte i Dagbladet 14. mai 2006. Regisøren André Øverdal leste den og synes at den var veldig morsom, så kom han til meg og lurte på om jeg kunne tenke meg å spille en av rollene. Ikke for å skryte, men sånn i det store og det hele, så synes jeg det er en veldig gjennomført kortfilm i alle ledd, forteller hovedrolleinnehaver, Siri Helene Müller.

I disse dager, hvor teknisk innsikt og logisk sans er erstattet med en mobil og kundeservice, er det raskt å rope etter hjelp for den minste ting. En kvinne får problemer med ytterdøra sin, og hun slår på tråden til kundeservice.

Gå hit for å stemme på Brukerstøtte

Den trettende dag jul er laget av Torbjørn Magnus, og handler om en mann som drar med seg juletreet sitt tilbake til skogen. I et håp om at ting skal bli som de en gang var, forsøker han å spikre treet på plass igjen.
den-trettende-dag-jul

 

– For meg handler det om at vi har tatt så mye fra naturen, at nå skal vi endelig levere litt tilbake. Men for meg personlig, så tror jeg at det er for sent, sier regissør, Magnus.

Gå hit for å stemme på Den trettende dag jul

Den ulykkelige kvinnen er laget av Tomas Sem Løkke-Sørensen, som er utdannet ved The London Film School og Kort- og Dokumentarfilmskolen i København.
den-ulykkelige-kvinnen

 

– Filmen handler om en skuespillerinne som er på filmopptak, men så gjør hun ikke scenen helt som regissøren vil, og de diskuterer da hvordan det skal gjøres. Når du ser filmen, så synes jeg at du skal tenke over kommunikasjon, det er jo egentlig det filmen handler om.

Gå hit for å stemme på Den ulykkelige kvinnen