Filmpolitiet presenterer

Stem fram den filmen du synes fortjener Filmpolitiets kortfilmpris.

Birger Vestmo (Foto: Nadia Frantsen)
Birger Vestmo (Foto: Nadia Frantsen)

I juni deler Birger Vestmo ut Filmpolitiets kortfilmpris under Kortfilmfestivalen i Grimstad, men før den tid trenger han din hjelp til å avgjøre hvilken film som fortjener prisen. Frem til prisutdelingen vil Filmpolitiet hver fredag presentere tre av filmene, og menneskene bak dem.

Hør filmskaperne snakke om filmene sine:
Samlesak

I Nemesis kan du følge en kommende superhelt på leting etter en erkefiende. Mannen bak filmen heter Stian Hafstad, og han står bak både regi og manus. Hafstad er en ung mann fra Førde i Sunnfjord, som for tiden er bosatt i Bergen, der han nettopp har blitt ferdig med en grad i Film og TV-produksjon ved UiB.

– Nemisis handler om en mann som har veldig lyst på superkrefter, som sikkert mange kan kjenne seg igjen i. For å framprovosere disse kreftene, henger han opp en lapp på butikken der han søker etter en nemisis, en erkefiende. Filmen er en studentfilm som er laget på Universitetet i Bergen, og den ble filmet i løpet av fem dager.

Gå hit for å stemme på Nemesis

Noen ganger gråter hun foran speilet. Sækzi er historien om den overvektige Tine. Hennes kamp mot dårlig selvbilde blir presentert gjennom øynene til den som elsker henne i tykt og tynt. Lars T. Moen har sin regiutdannelse ved den internasjonale filmskolen i Paris. Sækzi er hans første kortfilm utenfor skolesammenheng.

– Sækzi handler om ei jente som sliter med overvekt. Vi får se hverdagen hennes, både gode og dårlige sider, gjennom øynene til kjæresten hennes, som elsker henne uansett hvordan hun ser ut. Filmen ble laget med et budsjett på null kroner.

Gå hit for å stemme på Sækzi

I Elevkonsert møter du tolv år gamle Even som lærer å spille piano. Han skal spille «Til Elise» på en elevkonsert. Istedet for å øve, drømmer han seg vekk i egne forsøk på melodier. Jan Otto Ertesvåg er utdannet fra Kunsthåndverkskolen i Bergen, Høgskolen i Volda og Royal College of Art (MA) i London. Han har vunnet flere priser, blant annet Best Commercial under Animerte dager for reklamefilmene Sørlandschips og Redningsselskapet.

– Filmen handler om å fortsette å gjøre ting du liker, selv om andre synes det er rart. Den egner seg først og fremst for barn i alderen 10 til 12 år. Vi har skrevet en veldig fin historie, og det er en miks av den fysiske verden og datagenererte figurer.

Gå hit for å stemme på Elevkonsert

Se samtlige finalistfilmer her

Filmpolitiet presenterer – del I

Filmpolitiet presenterer – del II