Filmpolitiet presenterer

Hver fredag frem til prisutdeling i Grimstad får du hilse på skaperne bak finalistfilmene til Filmpolitiets kortfilmpris. Hvilken er din favoritt?

Birger Vestmo (foto: Nadia Frantsen)

I juni deler Birger Vestmo ut Filmpolitiets kortfilmpris under Kortfilmfestivalen i Grimstad, men før den tid trenger han din hjelp til å avgjøre hvilken film som fortjener prisen. Frem til prisutdelingen vil Filmpolitiet hver fredag presentere tre av filmene, og menneskene bak dem.

Hør filmskaperne snakke om filmene sine:
Bars and Tones, Besøk, Burberry Baby

André Chocron er mannen bak Bars and Tones, hobbyanimatør og registudent ved Den Norske Filmskolen.

André Chocron om Bars and Tones

– Filmen er basert på at en color bar begynner å leve sitt eget liv, begynner å danse og spille musikk i stedet for å være så monoton som den vanligvis er, forteller Chocron.

Ideen er flere år gammel, og hvis folk synes det er en morsom og underholdene film, synes jeg de skal stemme på den! Det er en film som er til for å underholde, ikke for å gi deg noen dypere mening med livet.

Gå hit for å stemme på BARS AND TONES

Marte Magnusdotter Solem har laget BESØK»>Besøk, er skuespiller ved Nationaltheatret og debuterer med “Besøk” som filmregissør.

Marte Magnusdotter Solem om Besøk

– Besøk er en tragikomisk stumfilm som handler om kjærlighet, kan Solem fortelle. Blant annet om det å komme nær et menneske, og gi noe av seg selv med et ønske om å eie den andre personen tilbake. Det er jo ikke alltid så bra!

Noen kjenner seg veldig godt igjen i filmen, andre synes den er rar og skjønner ingenting av den, men se den, og kanskje er det deg den treffer. Jeg er veldig fornøyd med filmen min!

Gå hit for å stemme på BESØK

Miriam Larsen har laget Burberry Baby, er utdannet skuespiller i Sør-Afrika og jobber både med tv og teater.

Miriam Larsen om Burberry Baby

– Filmen handler om en mamma som er fryktelig stressa, og mer opptatt av å «keep up appearance» enn av barnet, forteller Larsen. Inspirasjonen fant jeg i en artikkel i Dagens Næringsliv, om vognmafiaen fra Frogner som var fryktelig opptatte av merkene på barnevogner, klær, stellevesker og tåteflasker.

Dere burde stemme på Burberry Baby fordi det er en tankevekkende film, som tar opp et viktig tema på en forfriskende og underholdene måte. Og så er jo lillebroren min Mikkel fryktelig søt i denne filmen.

Gå hit for å stemme på BURBERRY BABY

Se samtlige finalistfilmer her

Mer om filmene og menneskene bak, finner du her