Det er ikke lett å være fotfulgt superhelt uten hukommelse i et New York som raseres av et virus som muterer folk til monstre. Heldigvis er vår helt Alex Mercer noe heldigere stilt. Han har mistet hukommelsen, og han er smittet av viruset, men i motsetning til de fleste andre, så får Alex superkrefter av viruset.

Mutert galskap

Med sin usedvanlige styrke, kan han skifte form til folk han har spist, og til tross for sin muskuløse kropp, så er han supertung, noe som er kjekt når han ene og alene slår ut tanks ganske enkelt ved å hoppe på dem. På toppen av det hele kan han gro våpen uten av hendene, eller skjold ut av ryggen. En supermann verden ikke har sett maken til, med andre ord.

Viruset blir forsøkt regulert av militæret og myndighetene. Og de gjør også sitt beste for å skjule konspirasjonen som ligger bak viruset.

Ved hjelp av superkreftene, og noen gode hjelpere, forsøker Alex å få igjen hukommelsen samtidig som at han nøster opp konspirasjonen som er i ferd med å ta livet av alle i New York.

Virus-thriller på speed

Prototype er et spill som har stort spillerom, du kan stort sett springe, hoppe og fly hvor enn det måtte passe deg. I tillegg er det stor variasjon i det du kan gjøre. Foruten den obligatoriske slossingen kan du kjøre tanks, fly rundt, eller gjøre forskjellige småspill som gir deg forskjellige achievements.

Det er ikke akkurat noe mangel på spill om mennesker med superkrefter. Derfor er det spesielt viktig at slike spill leverer varene for og ikke bli en av massene. Og det gjør heldigvis Prototype.

Fra første stund blir du kasta ut i det, og spillet klarer å holde deg engasjert i lang lang tid. Historien er bare passe interessant, men den blir bare en kulisse for å kunne springe superfort rundt i New York for å løse oppdrag.

Om

Prototype