Den første sesongen av tv-serien ”Mad Men” imponerte meg med interessante figurer og intriger, satt i et elegant miljø anno 1962. ”Mad Men” sesong 2 er fremdeles tv-underholdning av høyeste kvalitet!

Sesong 2 starter der sesong 1 slapp, og forteller mer om hendelser i og rundt reklamebyrået Sterling Cooper på Madison Avenue i New York. I denne sesongen får flere figurer lov til å utvide sine horisonter, og vi oppdager stadig nye og spennende sider ved både sjefer og ansatte i firmaet.

Bedre kjent med figurene

Seriens senter er sjefen for kreativ avdeling, Donald Draper (Jon Hamm), som i sesong 2 kommer på kant med sine sjefer på grunn av håndteringen av en spesiell kunde. Samtidig følger vi ham på hjemmebane, der barna kommer mer i fokus, samtidig som vi følger kona Betty Draper (January Jones) i drift utenfor huset.

Dessuten får vi se Peggy Olson (Elisabeth Moss) på hjemmebane, og vi blir bedre kjent med Paul Kinsey (Michael Gladis) og Harry Crane (Rich Sommer), som var mindre viktige figurer i sesong 1. Der ble vi kjent med dem. Nå får vi anledning til å bry oss om dem.

Interessant «gubbevelde»

Det kan fremdeles være vanskelig for noen kvinnelige seere å takle kvinnens underdanige rolle i det mannsdominerte samfunnet som serien skildrer. En kollega av meg sluttet å se serien, fordi hun ble sur på det hun kaller ”gubbeveldet”.

Jeg synes nettopp dette gubbeveldet er noe som gir serien ekstra appell. Ikke fordi jeg ønsker meg tilbake til kvinnerollen anno 1962, men fordi det er interessant å se motstykket til dagens rødstrømpefeminister, og se den uvante dynamikken mellom menn og kvinner med datidens kvinnesyn.

Best i HD!

”Mad Men” sesong 2 kommer ut på både Blu-ray og DVD, og HD-versjonen av serien er selvsagt å foretrekke. Kulissene, kostymene og fargebruken kommer virkelig til sin rett, filmet som om det skulle være filmet i 1962.

Denne anmeldelsen er basert på de fire første episodene av sesong 2, og jeg må si jeg gleder meg stort til de neste 9, og så er det bare å vente på sesong 3! ”Mad Men” har garantert mer å fortelle!

Om FILMEN

Mad Men sesong 2 (Blu-ray)
  • Mad Men sesong 2 (Blu-ray)
  • Slippdato: 07.2009
  • Regi: Marti Noxon, Cathryn Humphris, Dahvi Waller, Robin Veith, Lisa Albert, Maria Jacquemetton, André Jacquemetton, Kater Gordon og Matthew Weiner
  • Utgiver: American Movie Classics (AMC)
  • Sjanger: Drama, TV-Serie