Få spill har endret spillbransjen så radikalt som Pac-Man gjorde. Et enkelt spill som inspirert en hel generasjon spillutviklerere til å tenke annerledes, og til å tørre å satse på nye ideér.

Symbol på suksess

“Pac-Man” kom først ut i Japan i 1980, og ble sammen med spill som Space Invaders symbol på de tidligste brede kommersielle suksessene i spillbransjen. Pac-Man har også i ettertid fått æren for å være blant de første spillene (sammen med for eksempel Pong) blant det vi i dag kaller “casual games”

Til dags dato har det kommet over 30 offisielle spill med denne figuren. “Ms. Pac-Man” ble introdusert i 1981 og avkommet “Baby Pac-Man” så dagens lys året etter.

Spill Pac-Man her!

Pacman Flash Game

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.