Fireball

  • Qirak
  • Regissør: Jeton Troni
  • Prod.år: 2009/10
  • Opptaksformat: dvcpro HD
  • Sjanger: Fiksjon

Filmen er ikke lenger tilgjengelig på våre nettsider.

Qirak (lærling – red.anm.) handler om en foreldreløs gutt som jobber i en frisørsalong i Makedonia. Jobben er tung, han blir behandlet dårlig, både fysisk og psykisk. Når vi møter Qirak har han nesten gitt opp å drømme om en bedre fremtid. Og når han endelig brenner alle bruer skjer det noe bare skjebnen kan planlegge.

Regissør Jeton Troni er kosovoalbaner født i Skopje, Makedonia og oppvokst i Norge.  Etter filmlinja på Danvik Folkehøgskole tok han bachelour i film på The Arts Institute at Bournemouth. Jeton brenner spesielt for å fortelle historier som kan si oss noe om sammenhenger i sammfunnet. Qirak kan tolkes som et bilde på hvordan generasjoner ofte overfører dårlige verdier og holdninger til neste generasjon.

(Se alle kortfilmene lenger ned på sida)