En mystisk beskjed på tysk nettsamfunn kan tyde på at den nye Indiana Jones-helten reiser i Roald Amundsens fotspor, forteller nettstedet Kotaku.com.

– Dette er mest sannsynlig helt sprøtt, men jeg skal undersøke nærmere. Flyr til Fredrikstad, Amundsens hjemby. Jeg må få vite.

Slik lyder i alle fall oversettelsen fra det tyske nettsamunnet www.meiv.de, hvor Nathan Drake har en profil. Profilen har tidligere vært brukt for å promotere det forrige Uncharted-spillet.

Usannsynlig? Nei!

Det som til å begynne med høres ut som en dårlig aprilspøk, er slettes ikke så uannsynlig om en først ser litt nærmere på det. Spillserien Uncharted følger den eventyrlystne kjekkasen Nathan Drake verden rundt på eventyr, og i forrige spill endte han opp i Tibet.

Artikkelen fortsetter under videoen

Historien rundt Amundsen er kjent for de fleste i Norge, han ble verdens første mann til å sørpolen og den første til å nå begge polene. Han var en respektert mann i sin samtid, og det ble stort oppstyr og landesorg da flyet hans forsvant 18. juni 1928.

Vraket etter flyet ble funnet nær kysten av Troms, men liket ble aldri lokalisert.

Beskjeder på nettstedet Meinvz.de forteller at Amundsen skal ha sett en urgammel by under isen på sørpolen, og det høres i det minste ut som et verdig eventyr for spillhelten Nathan Drake.

Flere nyheter om spillet får vi sikkert på E3 i Los Angeles i år, og jeg må innrømme at en slik spillhistorie pirrer min nyskjerrighet.