Red Dead Redemption er spillet som gjør alle andre westernspill til skamme.

Det skrev jeg i min anmeldelse av spillet (som du kan lese her).

Og jeg skal være ærlig å si at jeg ikke er veldig overrasket over salgstallene som nå drypper inn.

Red Dead Redemption har allerede solgt over 5 millioner eksemplarer, og jeg tør vedde på at tallet kommer til å være mye høyere innen sommeren er over.

Like mye som GTA4?

I løpet av to år har Rockstar sitt forrige storspill, Grand Theft Auto IV, solgt i nærmere 17 millioner eksemplarer. Det er et salgstall som er nesten uhørt i spillbransjen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 er et av de siste årenes raskest selgende spill, med over 7 millioner kopier solgt på en dag.

Rekorden for det mest solgte spillet gjennom tidene er det likevel Nintendo som har. Wii Sports er nemlig solgt i over 40 millioner eksemplarer, men det skal nevnes at du får spillet på kjøpet om du skaffer den en Wii-konsoll.

Red Dead Redemption-kortfilm fra The Road-regissør

Red Dead Redemption. (Foto: Rockstar Games)
Dette kunne vært fra en klassisk westernfilm. (Foto: Rockstar Games)

Regissøren bak The Road med blant annet Viggo Mortensen i hovedrollen og Nick Caves The Proposition, har laget en kortfilm basert på spillet.

I et intervju med nettstedet UGO.com avviste ikke John Hillcoat muligheten for en film basert på spillet.

– Jeg vil aldri si aldri. Dette er en helt ny opplevelse for meg … Om jeg vil bevege meg i retning av dette i mine egne filmer er nok foreløpig et stort spørsmålstegn.

Hillcoat fortalte også at det å jobbe med spill er noe helt nytt for ham.

– Som du kanskje har skjønt er jeg en nybegynner innen spill. Sønnen min derimot er en stor tilhenger av det. Det var først gjennom spillet og Rockstar at jeg begynte å utforske og eksperimentere med formatet, og det har vært en bratt læringskurve både for meg og spillstudioet.