Miranda - Mass Effect 2. (Foto: Bioware)
Skremmende likt spør du meg, her en karakter fra Mass Effect 2. (Foto: Bioware)

I videoen over kan du se Holly Conrad, en ihuga spiller og tilhenger av Mass Effect 2. Hun har sammen med noen venner skapt noen av de beste spillkostymene jeg har sett.

LES: Bloggen til Holly Conrad

De siste femten årene har det vokst frem en stadig større gruppe spillere som driver med “cosplay“, en type preformance hvor de kler seg opp som spillfigurer og viser seg frem.

Conrad har laget disse draktene fra Mass Effect 2 til en søknad om å få være med på Comic-Con 2010-dokumentaren. Comic-Con er verdens største messe for tegneserietilhenger, og arrangeres hvert år i juli.

Anmeldelse: Terningkast 6 til Mass Effect 2

Japansk cosplay. (Foto: Stylefrizz.com)
Japansk cosplay. (Foto: Stylefrizz.com)
Cosplay, rare saker?

Det er ingen som vet nøyaktig når denne trenden startet, men de tidligste registrerte kostymene dukket opp i Japan på slutten av 70-tallet.

Denne trenden må sees i nær sammenheng  med populære mangaserier, eller japanske tegneserier.

LES: Hva er manga?

Fargerike frisyrer og oppsiktsvekkende tilbehør er ikke uvanlig, og kostymene blir stadig mer avanserte.

Denne japanske trenden har altså de siste årene spredd seg til spillenes verden, og her i Norge finnes det også mange cosplay-tilhengere.

I Norge kan du sikkert se noen på messa Desucon 26. og 27. juni i Oslo, som er viet til japansk kultur, science fiction og fantasy.

Du kan følge Holly Conrad og hennes Mass Effect 2-prosjekt videre på bloggen hennes, det anbefales!

Hei! Les dette før du skriver en kommentar:
Vi vil gjerne ha engasjerte debattanter og setter pris på konstruktive bidrag til samtalen. Det er lov å være kritisk eller uenig, men hold deg til tema og vær saklig i dine begrunnelser (husk at det er lett å bli misforstått). Personangrep og trakassering er ikke greit - slike innlegg blir slettet. Vi vil også gjerne at du bruker ditt fulle navn når du kommenterer. Takk for dine bidrag, hilsen oss i P3 Filmpolitiet.