Ron Gilbert, som blant annet er kjent for å ha jobbet med spillklassikerne Maniac Mansion og ikke minst Monkey Island-spillene, er tilbake med et nytt spill. DeathSpank er er tullete hack’n’slash spill, fylt med absurd humor og om mulig enda mer tullete figurer.

Hvorfor er et spill som baserer seg på gamle spill bra spør du kanskje? Fordi det er gjort med finesse!

Du tar kontrollen over den uhøytidelige og verdenskjente helten DeathSpank, som hele livet har jobbet mot ære og berømmelse … og ikke minst «Artifakten» … Som endelig vil gi han de magiske kreftene han fortjener.

Mannevonde fjærkre? Ja takk

Men ikke overraskende er det ikke bare ting i veien som stopper DeathSpank, det er folk som trenger hjelp, folk som trenger å reddes og ikke minst tusenvis av onde skapninger. Altfra mannevonde høner til levende døde bondekjerringer.

Spillet styres i tredjeperson, ovenfra og ned, slik som i Neverwinter Nights og Diablo. En herlig blanding av rollespill, action og deilig humor.

DeathSpank. (Foto: HotHead Studios)
Tegneseriegrafikken er morsom! (Foto: HotHead Studios)

Samtidig som at DeathSpank er hurtig, og actionfylt, er det fylt med detaljer. Fra de innholdsrike samtalemenyene (slik du husker det fra f.eks. Monkey Island-spillene) og de tullete figurene du møter underveis, til detaljer i spillverdenen og temaene i musikk du hører.

DeathSpank er et enkelt spill, enkelt og genialt. En dæsj hack’n’slash og en dæsj pek-og-klikk, putt i miksmasteren og du har et herlig spill.

DeathSpank er nå ute på Playstation Network og Xbox Live, der koster det rundt 100 kroner. Og for å være ærlig, det kan være den smarteste spillinvesteringa i sommer.

Om SPILLET

DeathSpank