Total Film melder i dag at Daniel Craig har sagt ja til å spille Mikael Blomquist i den amerikanske nyinnspillingen av de tre filmene basert på Stieg Larssons Millenium – trilogi. Men så gjenstår det store spørsmålet: Hvem skal spille Lisbeth Salander?

Daniel Craig skal løse mysteriene i den amerikanske nyinnspillingen av Millenium-triologen. (Foto: Richard Drew)
Daniel Craig skal løse mysteriene i den amerikanske nyinnspillingen av Millenium-triologen. (Foto: Richard Drew)

David Fincher skal regissere filmen som starter innspillingen i Sverige denne høsten. Med tanke på innspillingsted, så vil kanskje ikke Fincher bevege seg så mye bort fra den svenske versjonen?

Etterspurt rolle

Daniel Craig har sagt ja til å spille i alle tre filmene som på engelsk heter The Girl With The Dragon Tattoo, The Girl Who Played With Fire, og The Girl Who Kicked The Hornet’s Nest.

Det som ikke er sikkert enda er hvem som skal spille Lisbeth Salander i de tre filmene. Navn som Carey Mulligan, Ellen Page, Emily Browning (Lemony Snicket: A Series of Unfortunate Events), og Natalie Portman lusker rundt på forskjellige nettsider. Det virker som om dette er en ettertraktet rolle, for navn som Keira Knightley, Kristen Stewart, og Mia Wasikowa (Alice i eventyrland) dukker også opp.

Hvem skal fylle skoene til Naomi Rapace? (Foto: Nordisk film AS)
Hvem skal fylle skoene til Naomi Rapace? (Foto: Nordisk film AS)

Uslepen diamant?

Av de som ryktene svirrer rundt kunne i hvert fall jeg tenke meg å se Emily Browning i denne rollen.

Jeg likte henne veldig godt som veslevoksen storesøster i Lemony Snicket: En serie uheldige hendelser, og føler at hun kanskje kan være en uslepen diamant som i hvert fall kan prøve å fylle skoene til Naomi Rapace.

Av de mer erfarne kunne kanskje Natalie Portman gjort jobben med noen kilo metall og sminke i ansiktet?

Hva tror du om Daniel Craig som Mikael Blomquist? Og hvem håper du skal spille den amerikanske Lisbeth Salander?

[poll id=»12″]