Se smakebiter fra Dexter sesong 5 her

Sesong 5 av Dexter får jevnt over skryt av amerikanske kritikerne, som fortsatt ikke ser ut til å være lei av den elskverdige sosiopaten Dexter Morgan. NB! Spolier!: Hvis du ikke har kommet deg til sesong 4 eller 5, så stopp lesinga her! Les også: Filmpolitiets anmeldelse av Dexter sesong 3

Dexters verste knipe så langt?

Serien fortsetter å fortelle historien om seriemorderen som også er kriminaltekniker, og de åpenbare vanskelighetene dette forårsaker. Nå har han også en familie som han skal ta vare på samtidig som han pleier den behovet sitt for å drepe.

Blodig avslutning

Da vi forlot Dexter i sesong fire fant han Rita liggende i en blodpøl på badet. Der satt også sønnen deres på gulvet i en scene skremmende lik de tilbakeblikkene vi har sett fra hans egen barndom. Hva som skjer videre i sesong 5 skal selvfølgelig være godteri for dere, men her har dere noe av det anmelderne i USA mener om den nyeste sesongen.

Dexter får stadig nye utfordringer som gjør det seriemorder-hobbyen vanskelig å bedrive. (Foto: Showtime)
Dexter får stadig nye utfordringer som gjør det seriemorder-hobbyen vanskelig å bedrive. (Foto: Showtime)

Store forventninger

Brian Lovry fra Variety mener at sesong 5 har mye å leve opp til i forhold til alle vendingene i sesong 4, men mener at seriens første episoder imponerer. «Dexter» will be hard-pressed to match the big twists that punctuated last season, but the latest campaign is off to an impressive — and impressively unpredictable — start. Few series («Breaking Bad» comes to mind) are more adept at consistently keeping their audience off balance as to what happens next». Les hele anmeldelsen her! Her kan du se manusforfatternes syn på hvordan sesong 5 skal se ut.

Herlig utvikling

Ellen Gray fra Philadelphia Daily News gleder seg over at karakteren Dexter stadig utvikler seg, og ser han gjerne praktisere sin morderiske hobby videre. «Yes, it’s worth asking how long this dance can go on, given that yet another cop is beginning to sniff around Dexter’s affairs, but as long as the character keeps growing and changing, I’m content to see him practice his grisly hobby a while longer.» Les hele anmeldelsen her!

Irriterende nygifte

Rob Owen fra Pittsburgh Post-Gazette koser seg med enkelte komiske og mørke scener, men irriterer seg over hvor mye tid det er viet til å fortelle historien om nygifte Lt. LaGuerta og Batista. «The show’s writers seem to have less of a firm grasp on how to evolve some of the secondary characters, particularly while Dexter is on leave from the Miami Metro police department. A plot about the bumpy first days of the marriage between Lt. LaGuerta (Laren Velez) and Batista (David Zayas) seems particularly banal compared to everything else going on in the show.» Les hele anmeldelsen her!

Dexter vender stadig tilbake til faren sin for råd. (Foto: Showtime)
Dexter vender stadig tilbake til faren sin for råd. (Foto: Showtime)

Mørk og underholdende

Matt Rousch fra Tv guide mener at Dexter fortsatt står som en av tv-skjermens mørkeste og mest underholdende karakterer. «It takes a while for this season to build up some steam — by the third episode, though, we’re back in full murderous swing, with some gasp-inducing twists—and things stall whenever the focus shifts to subplots involving Dexter’s police co-workers, especially where the newlywed period of adjustment for Detective Angel Batista and Lt. Maria Laguerta is concerned. Snore. But whenever Dexter is center stage, Dexter remains one of TV’s most gripping dark entertainments.» Les hele anmeldelsen her! Sesong 5 av Dexter har Norgespremiere den 3. oktober på CANAL +