Det er en kjentsak at skuespillere som deler seng på lerretet ofte ender opp i samme seng på privaten også. Og hvorfor skulle de motstå det? Noen av disse fabrikerte parene er vi mer glad i enn andre, av forskjellige årsaker, men felles for våre utvalgte favoritter er at de har kjempet en kamp for forholdet både i fiksjonens verden og i de dødeliges verden.

True Blood

True Blood (Foto: HBO)
True Blood (Foto: HBO)

Vampyren Bill Compton og servitøren Sookie Stackhouse blir fort et ukonvensjonelt par i første sesong av True Blood. Når man ser Anna Paquin i rollen som Sookie Stackhouse, stadig revet mellom følelsene for blodsuger nummer 1 og 2 – Bill Compton og Eric Northman (som forresten når et klimaks i tredje sesong av serien som kommer på NRK 3) – blir man nesten litt glad på vegne av den arme jenta når vi vet at hun er godt gift med den 13 år eldre motspilleren Stephen Moyer i virkeligheten.

Mr. & Mrs. Smith

Evig kjekke Brad Pitt og humanitæraksjonen personifisert i Angelina Jolie. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)
Evig kjekke Brad Pitt og humanitæraksjonen personifisert i Angelina Jolie. (Foto: AFP PHOTO / Robyn BECK)

Leiemordere på kino ble home wreckere da søt musikk oppstod på settet av Mr. & Mrs. Smith fra 2005. Angelina Jolie gjorde seg til uvenn med hele Hollywood og andre sladresultne, da hun kuppet Brad Pitt og presset ut tre barn på rekordtid, mens Jennifer Aniston satt barnløs og småbitter tilbake. Det var ikke før hun ble goodwillambassadør for FN og opparbeidet seg mengder med flybonuspoeng for alle turene til Somalia, Afghanistan og Kambodsja, at det ikke lenger gikk an å hate henne. Og mr. Pitt har alltid vært umulig å motstå.

Les også: Omstridt pris til Angelina Jolie

Lengstlevende forhold

Goldie Hawn og Kurt Russell her en hemmelighet som ikke resten av Hollywood vet. (Foto: Scanpix/Phil McCarten)
Goldie Hawn og Kurt Russell her en hemmelighet som ikke resten av Hollywood vet. (Foto: Scanpix/Phil McCarten)

Det sies at et kjærlighetsforhold i Hollywood må regnes i hundeår, og da Goldie Hawn og Kurt Russell har vært sammen i 25 år er de for rekordholdere å regne. De møttes for første gang på settet av filmen The One and Only, Genuine, Original Family Band i 1968, men ble ikke sammen før de begge hadde bommet i sine første forsøk på ekteskap på hver sin kant, og møttes i filmen Swing Shift fra 1983. Et kvart århundre senere har de en sønn sammen og ferierer i Hellas og Kroatia, og kliner i full offentlighet. Det er beundringsverdig til og med blant oss vanlige dødlige.

Gossip Girl

Det er ikke bare gossip at Blake og Penn er sammen i virkeligheten. (Foto: AP Photo/Evan Agostini)
Det er ikke bare gossip at Blake og Penn er sammen i virkeligheten. (Foto: AP Photo/Evan Agostini)

Det langbeinte moteikonet, Blake Lively, forbarmet seg over motspilleren Penn Bagdley under innspillingen av Gossip Girl. Et så pent par kan ikke forbigås i stillhet, men vi teller dagene til idyllen sprekker. Beklager.

Skrik

Skrik førte disse to sjelene sammen. (Foto: AP Photo/Chris Pizzello)
Skrik førte disse to sjelene sammen. (Foto: AP Photo/Chris Pizzello)

Den klønete politimannen som må hanskes med den masete reporteren som hele tiden er i veien under etterforskningen av stadig flere mord. Til slutt redder den lite autoritære polisen, journalisten, og vips så har du den ultimate oppskriften på hvordan et kjærlighetsforhold oppstår i en skrekkfilm.

At det skulle overføres til virkeligheten også, kan nesten kalles en klisje. Men maken til standhaftig par skal man lete lenge etter. De er blant de få som aldri har måttet slåss mot utroskapsrykter i det offentlige, men de har derimot kjempet en tøff kamp for å reproduseres. Det kan vi like.

Wall Street 2: Money Never Sleeps

Fra Oliver Stones Wall Street 2: Money Never Sleeps ble dette vakre paret til. (Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE)
Fra Oliver Stones Wall Street 2: Money Never Sleeps ble dette vakre paret til. (Foto: AFP PHOTO / LOIC VENANCE)

Shia Labouf og Carey Mulligan spiller det forelskede og nyforlovede paret i oppfølgeren til den utrolig sexy 80-tallsklassikeren, Wall Street med Michael Douglas i den Oscarbelønte rollen som businessmannen Gordon Gekko, og Charlie Sheen som den unge, naive spirende aksjemegeleren. Wall Street 2: Money Never Sleeps blir ikke noe mindre sexy enn forgjengeren med dette paret på plakaten, som fant tonen også etter at kameraene var skrudd av.

Les også: Birger Vestmo: – Gled deg!

Slumdog Millionaire

Dev Patel og Freida Pinto i bolly-hollywoodproduskjonen fra 2008. (Foto: Charley Gallay/Getty Images)
Dev Patel og Freida Pinto i bolly-hollywoodproduskjonen fra 2008. (Foto: Charley Gallay/Getty Images)

I dette tilfellet av filmforelskelser er det naturlig å snakke om oversjekking, men hvis Dev Patel er en halvparten så romantisk og dedikert i virkeligheten som i filmen, er Freida Pinto unnskyldt. Dette paret gir et håp om at kjærligheten overvinner alt, både på og av skjermen. Takk for det!

Disse nådde ikke opp:

Lisa Rinna og Harry Hamlin

Kristin Stewart og Robert Pattinson

Ben Affleck og Jennifer Garner

Freddie Prince jr. og Sarah Michelle Gellar

Miley Cyrus og Liam Hemsworth

Hvem er ditt favorittpar i den o’store filmverdenen?