World of Warcraft: Cataclysm. (Foto: Blizzard)
Er de ikke søte? (Foto: Blizzard)

Natt til 7. desember braket det løs. World of Warcraft skal utvides for tredje gang. Cataclysm skal bli den beste ekspansjonspakken så langt – det er i alle fall håpet. Mange pensjonerte WoW-spillere dras nok nå ut av dvalen sin.

Fristelsen til å spille blir for stor når det er så mye som skjer med det gamle spilluniverset.

Slik er det i alle fall med meg! Som spilljournalist og anmelder er det sjelden jeg lenger har tid til å fordype meg i World of Warcraft sitt univers med min draenei shaman, eller min gnom mage.

ALT OM: Warcraft-universet

Nå er imidlertid muligheten her, for denne begivenheten må jo selvsagt dekkes.

Sjekk ut: Banden har vært besøk hos to wow-gamere. Hør reportasjen her!

Spille i natt?

Her i Norge var det en rekke spillforhandlere som holdt nattåpent for å tilfredsstille de utålmodige WoW-tilhengerne, som ikke kunne vente med å kjøpe spillet.

For natten skulle selvfølgelig gå med til å spille, ikke sant?

(artikkelen fortsetter under bildet)

World of Warcraft: Cataclysm. (Foto: Blizzard)
Mohahaha, store DRAGER! (Foto: Blizzard)

Selv var jeg så smart å kjøpe spillet på forhånd via Battle.net. Når serverne åpnet klokken tolv, måtte jeg derfor ikke stå i kø for å sikre meg en fysisk utgave. Neida, min versjon lå allerede installert på maskinen!

Det er klart at man får en slags nerdeorgasme når noe man har ventet så lenge på endelig står klart. Det får i alle fall jeg!

Men hva er det vi egentlig gleder oss så mye til? Hva er det som er nytt med WoW: Cataclysm?

Total ødeleggelse

Dette er som sagt den tredje utvidelsen av WoW, og tradisjonen tro får vi to nye raser også denne gangen. Alliance får den nye rasen worgen å kose seg med, mens goblins har sluttet seg til the horde. Maksnivået er hevet fra 80 til 85 og vi får nye områder å boltre oss på.

SE: Her er hele introvideoen til WoW: Cataclysm

Jeg gleder meg for eksempel masse til å se hvordan Deepholm og Maelstrom blir! Gilneas i Silverpine Forest er åpnet og blitt startområdet til rasen worgen. Goblins starter i Kezan før de tar turen til The Lost Isles.

I tillegg er engang så kjente soner i Kalimdor og the Eastern Kingdoms blitt forandret for alltid av Deathwing sine massive ødeleggelser.

Den siste tiden har det kommet flere oppgraderinger som forbereder oss på Cataclysm. Dere som spiller WoW jevnlig har allerede sett forandringene. Steder som the Barrens, Tanaris og Desolace har for eksempel gjennomgått store omveltninger.

(artikkelen fortsetter under bildet)

World of Warcraft: Cataclysm. (Foto: Blizzard)
Noe merkelig har skjedd i Barrens... (Foto: Blizzard)

Guildnivåer

Med Cataclysm følger det også tre nye raids for 10 til 25 mann. De er the Bastion of Twilight i Twilight Highlands, Blackwing Descent i Blackrock Mountains, og the Throne of Four Winds in Uldum. I tillegg er det også syv nye dungeons fra nivå 80 og oppover.

For dere som er medlem av en guild kommer det et nytt element i spillet, som jeg tror kan bli veldig kult. Nå kan nemlig guilden din gjøre fremskritt på en lignende måte som figuren din.

Det blir nemlig 25 nivåer som en guild kan avansere i, noe som bidrar til et nytt interessant aspekt ved raids og battlegrounds.

Det er sykt mye nytt å sette seg inn i med denne utvidelsen. Her har jeg bare rørt i overflaten av noe av det vi kan vente oss i Cataclysm. Det er en rekke andre ting som også er nytt. Det virker som om Blizzard rett og slett har gitt World of Warcraft mer av alt!

Står det til forventningene?

Jeg gleder meg til å teste ut alt det nye spillet har å by på fremover. Kommer alt til å gå som smurt, eller vil det være noe som ikke fungerer så godt som det skal? Jeg er spent på om Cataclysm klarer å leve opp til de kolossale forventningene som har bygd seg opp i forkant av denne utvidelsespakken.

Jeg kommer ikke til å gjøre en anmeldelse av utvidelsen. Vi i Filmpolitiet mener at det ikke er gunstig for en slik utvidelsepakke.

Jeg kommer imidlertid til å komme med en omtale av Cataclysm når jeg har satt meg inn i det som er nytt.

Så nå er det snart på tide med total isolering og maratonspilling. La kappløpet om å nå nivå 85 begynne!

Hva tror du om Cataclysm? Legg inn din kommentar under!