En av de mest selgende spillene de siste årene har vært Guitar Hero-serien. Få hadde tro på at noen ville kjøpe stygge plastgitarer for å late som om de spilte til kjente rockelåter, men med 25 millioner solgte spill ble alle skeptikere gjort til skamme.

Spillere har faktisk gått mann av huse for å kjøpe instrumentpakker til mange tusen kroner.

Men nå er det slutt på moroa.

Sviktende salg

I en pressemelding melder spilldistributøren Activision, som sitter med rettighetene til serien, at utviklingen på de neste spillene blir lagt på is.

– [Activision Blizzard] legger ned Guitar Hero-delen av selskapet, og kansellerer utviklingen av siste utgave av spillet.

Med en kort setning blir det forklart at det er sviktende salg som er grunnen.

ANMELDELSE: Dance Central

(saken fortsetter under traileren)

Under en pressekonferanse for investorer i desember fortalte publiseringssjef i Activision, Eric Hirshberg, at ting ikke så lyst ut for sjangeren – forteller Eurogamer.net.

– Det er ingen hemmelighet at ikke bare Guitar Hero, men også Rock Band og musikkspill i sin helhet, ikke lenger har den appellen spillene hadde for et par år siden.

Stillestående utvikling

Det siste Guitar Hero-spillet, Warriors of Rock, har solgt forsvinnende lite i forhold til forgjengerne. Og storsatsingen DJ Hero 2 har heller ikke solgt særlig godt hos spillere.

ANMELDELSE: DJ Hero 2

Personlig er jeg ikke overrasket over at Guitar Hero-spillene har solgt mindre og mindre – det har knapt vært fokus på nyskapning i sjangeren siden 2002.

Med kun små endringer er det de samme plastgitarene og trommene vi har hatt i flere år – og vi spillere krever jo stadig nye teknologiske nyvinninger.

Rock Band og utvikleren Harmonix har tatt det et steg lenger, og med Rock Band 3 kan du faktisk lære å spille gitar – nesten i alle fall.

Flere spill kansellert

Det tredje spillet i True Crime-serien er også kansellert, noe jeg personlig er litt ekstra lei meg for.

Et åpent tredjepersonsactionspill i Hong Kong? John Woo i spillform? Ja, takk!

Activision bør trass alt dette ikke løpe gråtende hjem til mor, selskapet har tjent milliarder på lanseringen av World of Warcraft: Cataclysm og Call of Duty-spillene.

Kommer du til å savne nye Guitar Hero-spill, eller tar Rock Band over? Sleng inn din kommentar under.