Hvis du trodde at Kinect bare kunne brukes som en bevegelseskontroller til Xbox 360, da tok du sannelig feil!

Med hjelp av Kinect-teknologien kan du nemlig lage kunst hjemme i din egen stue!

Det er nettopp dette noen musikere har gjort når de har valgt å lage sine musikkvideoer ved hjelp av Kinect. Jeg har sett et par musikkvideoer laget med Kinect tidligere, men for noen dager siden kom vi i Filmpolitiet over videoen øverst i artikkelen via nettstedet kotaku.com.

Jeg ble utrolig imponert da jeg så musikkvideoen fordi den virket mer avansert enn de jeg hadde sett tidligere. Denne videoen er virkelig nydelig og interessant!

Musikkvideoen er til låten «Catalina» fra den portugisiske duoen Moullinex. Bandet består av Luis Clara Gomes og Luis Calçad. Til kotaku.com forteller Gomes at musikkvideoen ble filmet hjemme i stua.

Det måtte selvsagt med noe software til for å få det resultatet du ser øverst i artikkelen. Hvis du vil finne ut mer om hvordan Moullinex laget videoen kan gå inn på bloggen deres for å lese om prosessen.

LES OGSÅ: Topp 5: Musikalfilmer!

Flere kule videoer

Moullinex var som sagt ikke først ute med tanken på å lage musikkvideo med Kinect. Den første musikkvideoen jeg så på Youtube som var laget med Kinect heter «Never Loved Your Eyes». Den er laget av en tysk fyr som kaller seg Ollisixtynine.

Videoen er kanskje ikke et mesterverk, men det er ganske så kult at han har fått det til.

Det psychedeliske pop-bandet Echo Lake fra Storbritannia har også brukt bevegelsessensoren sin til noe annet enn å spille med. De lagde den drømmeaktige videoen under til låta «Young Silence».

Den siste videoen her er også utrolig kul!

Oops! Det var visst ingen musikkvideo, men et klipp av Rune Håkonsen som danser til Dance Central til Kinect. Ja, ja – gøy var det i alle fall!! 😀

LES: Anmeldelse av Dance Central

Vet du om noen kule videoer laget med Kinect? Legg dem i kommentarfeltet!