Spill er «big business». Faktisk er det mer penger å hente på de største spillene, enn på store Hollywood-filmer.

Det er knyttet store forventninger til Star Wars: The Old Republic – et massiv online rollespill (MMO).

Nå melder nettstedet Gamasutra at investorene i distrubisjonsselskapet EA ikke har tro på at storlanseringen vil tjene nok penger.

SE: Star Wars i hverdagen

Warcraft dominerer

Hvert eneste år kommer det ut flere titalls online rollespill, men så langt har ingen klart å kapre mange kunder fra storspillet World of Warcraft.

Med over 10 millioner abonnenter dominerer Blizzard sitt rollespill markedet totalt.

Spillanalytiker Mike Hickey forteller til Gamasutra at det ikke holder å ha rettighetene til verdens mest suksessrike underholdningsfranchise.

Anmeldelse: Laugh It Up Fuzzball: The Family Guy Triology

(artikkelen fortsetter under traileren)

– Vi tror mange investorer har mistet troen på at TOR vil bli en suksses, spesielt når vi ser på hvordan EA har gjort det i onlinespillmarkedet tidligere. Og ikke minst hvordan andre onlinespill har klart seg i konkurransen mot World of Warcraft, forteller Hickey.

EA forsøkte i 2009 å slå igjennom med Warhammer Online, et spill basert på det uhyre populære Warhammer-universet. Det hjalp ikke mye, og i dag har mange brukere forlatt spillet og sagt opp sitt abonnement.

Kjøpte «norsk» spillselskap

Hickey peker også på at det er knyttet usikkerhet til andre deler av EA sin virksomhet, blant annet venter mange investorer på hva selskapet får ut av sitt oppkjøp av den London-baserte spillutvikleren Playfish.

LES: – Skikkelig gøy. Helt sykt!

LES: Tjente seg søkkrik på Facebook

Selskapet ble kjøpt av EA for hele 400 millioner dollar i 2009, og de norske aksjonærene ble med et mange millionærer. Playfish blant annet kontorer i Tromsø, London og Beijing.

I hardt vær før

Utviklingen av TOR har ikke vært helt problemfri heller, senest i høst ble en EA-ansatt sparket etter å ha publisert et blogginnlegg der han hevdet spillet ville bli en av de største fiaskoene i spillhistorien.

Du kan lese hele blogginnlegget her.

Spillet skulle opprinnelig komme på markedet våren 2011, men har enda ikke fått en fast lanseringsdato.

Hva tror du om The Old Republic?