Stjerneskudd 2011

  • Under the Maple Tree
  • Lengde: 4:40
  • Produksjonsår: 2010
  • Regi: Endre Haukland

Under the Maple Tree er en musikalsk novellefilm av humorduoen “Humble.Delirious”. Filmen skildrer en meget annerledes og noe absurd kjærlighetshistorie, hvor vi får se hvordan én og samme hendelse kan oppleves diametralt forskjellig av de involverte i situasjonen. Vi får også innblikk i hvordan en person, nærmest besatt av sin egen indre verden, er fullstendig ute av stand til å ta innover seg og tolke andres opplevelse, og justere egen adferd etter dette.
Under the Maple Tree er en idylisk fortelling om hvordan en tilynelatende uskyldig misforståelse kan snu opp ned på et menneskes liv.

Om regissøren

Endre Haukland fra Harstad har gått et år på filmlinja ved Oslo fotokunstskole, og har treårig skuespillerutdanning fra LIPA. Haukland har medvirket i flere kortfilmer og sceniske oppsetninger, både som regissør og skuespiller. Nå jobber han som skuespillerlærer og inspektør ved Solbakken folkehøgskole, der han har initiativtakerne til Under The Mapletree, Øivind Amble og Jørgen Hunstad som elever.

Hva inspirerer dere?

Spenningen og utfordringene som ligger i det å lage humor av temaer som skjelden forbindes med komikk. To av våre største inspiratorer er humorduoen ”Flight Of The Conchords” og ”Monty Python”.

Hvorfor lagde dere denne filmen?

-Vi ønsket å utfordre oss selv. Under the Maple Tree startet som et utforskingsprosjekt om hva det egentlig går an å tulle med.Vi hadde en tanke om at så lenge vinklingen er riktig, kan man finne humor i nesten alt. Vi hadde en idé om hvordan vi skulle skildre hendelsen og ville at musikken skulle stå som en ironisk kontrast til historien.

Har dere ambisjoner om å jobbe med film i fremtiden?

– Ja. Vi har planer og ønsker om å produsere både musikk og film på et profesjonelt nivå. Vi er for tiden i gang med to nye musikalske novellefilmprosjekter som skal spilles inn i løpet av sommeren. Drømmen er å få muligheten til å lage vårt eget tv-program.