Filmpolitiets Kortfilmpris 2011

  • Apat primat
  • Regissør: Erlend Westnes
  • Prod.år: 2011
  • Opptaksformat: 16mm
  • Lengde: 1 min
Synopsis:

Torgeir og Else har hatt litt kommunikasjonsproblemer i det siste.

Om regissøren

Erlend Westnes går sisteåret på Film og TV-Akademiet NISS, med spesialisering fiksjonsregi. Han vokste opp på Bærums Verk og driver med klatring på siden. Har tidligere gjort oppdragsfilmer og enkle reklamefilmer, samt flere kortfilmer.

Hva inspirerer deg når du arbeider med film?

– Wes Anderson, Terrence Malick og Ari Behn.

Fortell om den største utfordringen du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Det var mange, men den største utfordringen var å få bygget rommet på nesten null i budsjett. Vi var keene på noe litt annerledes, og når alle leiligheter i Norge er hvite blir det vanskelig. Men det funka bra til slutt når vi bygde fra bunn.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– Har store ambisjoner selvfølgelig. Jeg har lyst til å leve av dette. I tillegg håper jeg, som en bieffekt av regissør-rollen, at jeg får møte Tande P og gutten med strikkegenseren i levende live. Det hadde vært flott.