Denne filmen er ikke lenger tilgjengelig på våre nettsider.


Filmpolitiets Kortfilmpris 2011

  • En solskinnshistorie
  • Regissør: Marius Soma
  • Prod.år: 2011
  • Opptaksformat: 35mm
  • Lengde: 10 minutter

Vi følger Kaspers indre dilemma om å løsrive seg fra syke Susanne til fordel for en friere tilværelse.

Om regissøren

Marius Soma har regissert flere kortfilmer, TV-serier og reklamer. Han har vunnet flere priser for sine reklamer og var nominert til “Young director award” i Cannes 2004. Soma er en perfeksjonist, noe som reflekteres gjennom han visuelle kortfilm En solskinnshistorie.

Hva eller hvem inspirerer deg når du arbeider med film?

– Ting jeg ikke forstår som jeg gjerne vil vite mer om.  Det er fra man stiller seg spørsmålet og frem til man får svaret at hjernen er mest aktiv. Når man har fått svaret slår man seg ofte til ro med det. Altså det uhåndgripelige…

Filmskaping er en egotrip

Fortell om den største utfordringen du møtte under arbeidet med denne kortfilmen.

– Den største utfordringen med å lage filmen er helt klart det å holde stø kurs igjennom horden av konsulenter som skal menne noe om prosjektet før man får grønt lys.

– Filmskaping for meg er et egotrip. Det er regissøren visjon ene og alene som skal klistres på lerretet, kun på den måten vil vi få spennende filmer fremover.

Hvordan tror du livet er om ti år? Har du store ambisjoner?

– 10 år virker som en evighet , så hvor jeg er da vet jeg ingenting om. Jeg burde kanskje vært mer taktisk med tanke på fremtiden, men jeg liker å leve i nuet.

– Ved siden av alvoret driver jeg og noen venner på å lage 1 minutts kortfilmer på fritiden og trives veldig godt med det.

– Man kan forberede en film inn i det uendelige, men magien skjer mellom regissør og skuespiller der og da.