CEO Kazuo Hirai bukker for å beklage for brukerne. (Foto: AFP PHOTO, Toru YAMANAKA).
PlayStation Network (PSN) kommer tilbake denne uken, med mesteparten av funksjonene tilgjengelige. Det meldte Sony-sjefen Kazuo Hirai på en pressekonferanse Sony holdt i Tokyo i helgen.

Det er nå en og en halv uke siden Sony stengte PSN-tjenesten da de tok ned serverne sine etter et hackerangrep.

Brukerinformasjonen til nærmere 80 millioner brukere ble stjålet.

Les: Hva skjedde med PlayStation Network?

Vi ønsker å beklage at deres kundedata potensielt har blitt kompromittert. Vi beklager på det dypeste, sa Kazuo Hirai og bukket på japansk vis.

Som et plaster på såret vil Sony gi brukerne sine en velkomstpakke for å takke kundene for deres tålmodighet og lojalitet. Pakken skal inkludere noe gratis nedlastbart innhold, 30 dager gratis abonnement på PlayStation Plus og 30 dager gratis tilgang på musikktjenesten Qriocity.

Det spørs om dette vil være godt nok for å lokke skremte brukere tilbake til Sony og PSN. Sony har fått en stor ripe i lakken, og det spørs om folk tør stole på dem igjen etter det som har skjedd.

Les også: Hva nå Sony?

Strakstiltak for sikkerhet

På pressekonferansen annonserte også Sony en rekke umiddelbare tiltak for å forbedre sikkerheten på sine tjenester.

De flytter blant annet nå datasenteret sitt fra San Diego til et ukjent sted og øker sikkerheten for å beskytte mot nye angrep.

I tillegg vil PlayStation 3 få en programvareoppdatering, som fører til at alle brukerne også må skifte passord før de kan logge seg på når PSN er oppe og går igjen.

Det vil ta tid før alle tjenestene i PSN er tilbake. Sony starter med å gjenopprette PlayStation Home og spilling på nett for PS3 og PSP. Resten av tjenestene og muligheten til å kjøpe spill i PlayStation Store blir tilgjengelig i løpet av måneden.

Les Sonys pressemelding om saken her!